Skolestart

Biblioteket Frederiksberg vil gerne give de nye skolebørn den bedste skolestart. Nogle børn kan ikke vente med at starte i skole, mens det for andre er en stor mundfuld. Fælles for dem er, at der helt sikkert er sommerfugle i maven, når første skoledag melder sig - også hos forældrene.

Biblioteket Frederiksberg tilbyder hvert år muleposer fulde af bøger om at starte i skole til de mange spændte børn og forældre, der glæder sig til skolen starter rigtigt. 

Skolestartsposerne, der består af bøger om at starte i skole, lidt gaver og selve Vitello-muleposen, kan hentes i børnebiblioteket på Hovedbiblioteket samt på filialerne på Godthåbsvej, Danasvej og Nordens Plads. 

Vi har også samlet tre forskellige digitale skolestartsposer, som kan skabe afsæt for gode samtaler med barnet om det at starte i skole. Her er både noget til de børn, der ikke kan vente, til dem der har kriller i maven, og til dem der tror de skal kunne det hele inden de begynder i skolen.

Derudover har vi samlet en række læringsapps I kan udforske sammen, som understøtter de kompetencer dit barn skal arbejde med i 0. klasse. Sidst, men ikke mindst kan du som forælder finde inspiration til læsning om det skoleliv, der venter dit barn. Læsningen giver mulighed for at tale med barnet om alle de følelser, der naturligt kan fylde ved overgangen fra børnehave til skole. 

Biblioteket Frederiksberg ønsker alle kommende skolebørn en rigtig god skolestart!

Skolestartspose - Hvornår bliver det nu?

Sidder dit barn helt uroligt på stolen, fordi det glæder sig til at starte i skole til sommer? I denne skolestartspose er der fokus på den nye hverdag dit barn møder, når det starter i skole.

Skolestartspose - Kriller i maven

Er maven fuld af sommerfugle hos dit kommende skolebarn? I denne skolestartspose er der fokus på nogle af de følelser, som kan fylde når dit barn skal starte i skole.

Skolestartspose - Men jeg kan jo ikke læse! 

Er dit kommende skolebarn optaget af, hvad det skal lære i skolen. I denne skolestartspose er der fokus på nogle af de ord og ting, som barnet møder, når det starter i skole.

Skoleklar med apps

Snart venter en ny hverdag for dit barn, hvor det skal lære en masse nyt og udvikle kompetencer inden for mange felter. Vi har samlet seks apps, der understøtter de kompetencer eleverne arbejder med i 0. klasse.

Til forældre

Det er ikke kun dit barn, der står over for en stor forandring. Som forælder til dit første skolebarn, har du sikkert også en masse spørsmål til den nye hverdag, der snart melder sig. Vi har samlet en række bøger som sætter fokus på skoleliv, relationer og barnets udvikling i denne overgangsperiode.