Børnebiffen - filmoplevelser og workshops for børnehaver

Kommunens børnehavebørn får igen mulighed for at opleve gratis film på det store lærred, når Børnebiffen atter kommer til Frederiksberg. Børnenes læring og oplevelse kan desuden forlænges både i institutionen og på biblioteket.

At komme i biografen kan være en stor kulturel oplevelse for både store og små. De spændende fortællinger, den gode lyd, de flotte billeder, de bløde sæder og den mørke sal. Det er noget helt særligt.

Biblioteket Frederiksberg og Falkoner Biografen er i år gået sammen om at få Børnebiffen til Frederiksberg. I Børnebiffen kan børnehavebørn stifte bekendtskab med det magiske biografmørke – måske for første gang. Kommunens afdeling for Dagtilbud og Kultur- og fritidsforvaltningen samarbejder om at udvide filmoplevelsen for børnene på biblioteket og hjemme i institutionerne ved at tilbyde workshops for børnene på biblioteket og en workshop for pædagoger, som klæder dem på til at arbejde videre med den gratis app Filmcentralen / For de yngste. 

Det Danske Filminstitut står bag Børnebiffen, hvor de nøjsomt har udvalgt de helt rette film, som passer til alder og udvikling. Vi anbefaler filmprogrammet fra 4 år.  Vi sørger selvfølgelig for, at både lys og lyd bliver reguleret sådan, at alle kan være med.

Billetterne er forbeholdt institutioner på Frederiksberg – offentlige som private. HUSK at bestille billetter til både børn og voksne.

Alle visninger foregår i Falkoner Biografen, Sylows Alle 15, 2000 Frederiksberg. Dørene åbner allerede kl. 9.00, så man har god tid til at finde et godt sted at sidde i salen. Det er desværre ikke muligt at spise madpakker i biografen efterfølgende, men medbragt mad kan i stedet nydes i vores hyggelige børnebibliotek, kun 150 meter fra biografen.

OBS: Biografen har lige fået installeret nye sæder, hvor man selv kan styre komforten via nogle knapper i sædet. Vær opmærksom på at forklare børnene, at knapperne ikke skal bruges, mest af hensyn til små fingre.

Filmvisninger i Falkoner Bio:

Der er filmvisninger den 1.,2.,8. og 9. november kl. 9.30. 

Bestil billetter til filmvisningerne her.

Til visningerne kan I opleve filmene: Vitello bliver forretningsmand, Store ulv og lille ulv, 1 minut natur – Hamsteren, Alma flytter på landet: Springgymnastik, Lygtefisk, Min lille hund Mester 1:10 – Mester flytter ind

Filmprogrammet tager 41 minutter.

Workshop for børn: Omme bag skærmen, inde i mig

I ugerne efter filmvisningerne tilbyder biblioteket workshoppen "Omme bag skærmen, inde i mig" som bl.a. sætter fokus på, hvordan billeder og lyd skaber stemninger og følelser indeni. Workshoppen tager udgangspunkt i filmen "Lygtefisk", som er en del af filmprogrammet. Workshoppen er for op til 12 børn ad gangen og tilhørende voksne og foregår på biblioteket.

Book billetter til workshops her

Workshop for pædagoger: FILM, FORTÆLLINGER OG FØLELSER

I samarbejde med Børnebiffen og Frederiksberg Kommunes dagtilbudsafdeling tilbydes 3 timers workshop for pædagoger i filmpædagogik og digital dannelse. Til dig, der ønsker at blive klædt på til, hvordan du kan inddrage film og medier i din daginstitution. På workshoppen vil du få inspiration til den meningsfulde dialog med børn om film med afsæt i BØRNEBIFFENS filmpakker. Du vil også komme til at afprøve flere sjove aktiviteter med fokus på billeder, lyd og film, som findes i den gratis app, FILMCENTRALEN / FOR DE YNGSTE. Og du vil erfare, hvor enkelt, kreativt og fantasifuldt det er at skabe små stopmotionfilm med børnene. Der er plads til 30 deltagere. Workshoppen foregår på Biblioteket den 3/11 kl. 9.

Book billetter til workshoppen her.

Kontakt

Vil du gerne i kontakt med os, så skriv til asmy01@frederiksberg.dk eller ring 28 98 18 42.