Pas

Du kan bestille pas på hovedbiblioteket i vores åbningstid.

Du skal nu booke tid på Frederiksberg kommunes hjemmeside, hvis du skal have lavet pas på biblioteket.
Du kan bestille tid til almindelige voksen- og børnepas.

Book din tid her.  

Skal du af sted i en fart, og er det gamle pas udløbet, kan vi i nogle tilfælde forlænge det.

Sådan gør du - voksenpas

 • Når du skal bestille pas, skal du booke tid på kommunens hjemmeside og derefter møde personligt op på hovedebiblioteket til den aftalte tid. Du skal medbringe dit gamle pas.
   
 • Har du mistet dit gamle pas, eller er det første gang, du søger om pas, skal du i stedet medbringe kørekort eller anden billedlegitimation sammen med din originale dåbs- eller navneattest og eventuelt dit sundhedskort. Vær opmærksom på, at sundhedskortet ikke kan bruges alene, men skal medbringes sammen med dåbs-/navneattest og billedlegitimation.

Alle nye pas skal indeholde fingeraftryk, så du får taget digitale fingeraftryk, når du bestiller et nyt pas. Dette gælder indtil videre ikke for børn under 12 år.


Sådan gør du - børnepas

Der gælder særlige regler for bestilling af børnepas:

 • Når I skal bestille børnepas, skal barnet med
 • Hvis I har fælles forældremyndighed, skal begge forældre underskrive en samtykkeerklæring. Dette gælder også, hvis I skal forny et børnepas
 • Hvis du har ene forældremyndighed, skal du medbringe dokumentation for det
 • Original dåbs- eller navneattest, hvis du søger om første pas til et barn

I kan printe samtykkeerklæringen her 


Foto

Du kan selv medbringe et pasfoto, men du kan også få taget et pasfoto på Hovedbiblioteket. Det koster 90 kroner og er digitalt, dvs. at vi ikke udskriver papirkopier.

Vi tager ikke foto af børn under 2 år og anbefaler, at de bliver fotograferet hos en fotograf.

Hvis du selv medbringer foto, skal det leve op til politiets krav til pasfoto. Det er også muligt at uploade dit eget foto, hvis du udfylder et elektronisk ansøgningsskema forud for dit besøg.


Undtagelser

Vær opmærksom på, at vi ikke udsteder ekstrapas eller pas til dig, der netop har fået tilkendt statsborgerskab og skal have dit første danske pas. Hvis du har skal have udstedt et ekstrapas eller dit første danske pas, skal du derfor henvende i Borgerservice på Frederiksberg Rådhus.

Er du i øvrigt i tvivl, om vi kan lave et pas til dig, og hvad du skal medbringe som legitimation, er du velkommen til at ringe til os på 38 21 18 00 eller direkte til Borgerservice på Frederiksberg Rådhus på 38 21 21 21.


Leveringstider og priser

Leveringstiden på et almindeligt pas er pt. 10-14 dage. Hvis du skal rejse med kortere varsel, kan vi i nogle tilfælde forlænge dit nuværende pas.

Priserne på pas inklusive gebyr for fingeraftryk er:

 • 0-11 år: 115 kr.
 • 12-17 år: 142 kr.
 • 18-65½ år: 627 kr.
 • 65½ år og derover: 377 kr

Vi tager imod dankort, Mobile Pay og kontanter.