Nye brætspil

Vi køber løbende brætspil ind og den ideelle brug er året rundt; her er nogle bud på nyligt indgåede brætspil.

Blokus

Blokus ligner til en forveksling Tetris, men her er tale om et abstrakt strategispil, hvor spilleren skal placeres sine tetrislignende brikker, således at de ligger op ad minimum et hjørne af en af de foregående placerede brikker. Hver spiller skal forsøge at placere så mange som muligt, af sine 21 brikker.

Axis & Allies

Axis & Allies - En klassiker indenfor brætspilverden, hvor spillerne skal tænkte militærstrategisk under 2. verdenskrig, enten som axis (Tyskland og Japan) eller "allies" (USA, Storbritannien og Rusland). Både militære beslutninger, produktion/fabrikker og økonomi skal balanceres i kampen mod fjenden. Vi har netop fået den nyeste udgave af spillet hjem.

Alhambra

Med det bedste hold byggere og den rigtige valuta skal du som bygherre, bidrage til konstruktionen af Alhambra - en borg ved Sierra Nevada, sydøst for Granada i 1200-tallets Andalusien.

Salomon's Dilemma

Hver spiller udtænker en hemmelig opstilling for sine brikker og prøver at afsløre modstanderens opstilling. Det kræver, at der træffes svære valg, og en skarp vurderingsevne er påkrævet. Vær træfsikker i dine beslutninger, døm rigtigt, og vind!

A Game of Thrones

Rollespil som tager udgangspunkt i den prisbelønnede og populære tv-serie. Det gælder om at sætte sig på tronen! For at opnå det skal man bruge hærenheder, og al den strategiske sans man kan mønstre

Dette indlæg er skrevet af Julie Ørum Aaquist
Bibliotekar

Kommentarer

Axis and allies lyder super fedt!

Hej Tobias

Det er også en rigtig "brætspilsklassiker". Desværre er blogindlægget nogle år gammelt efterhånden, og vi har ikke længere Axis & Allies her på biblioteket. Du kan dog finde flere udgaver på bibliotek.dk, som du kan bestille hjem til afhentning her på dit lokale bibliotek.

Og hvis du ellers er vild med brætspil, så bliver jeg lige nødt til at reklamere lidt for vores brætspilsklub GameLAB, som mødes to gange om månedens på Biblioteket på Danasvej.

Venlig hilsen Malene
/Musik, Film & Spil

Hej igen Tobias

Jeg vil bare tilføje, at den kollega som indkøber brætspil til biblioteket netop har købt et nyt eksemplar af Axis & Allies - så vi igen har denne klassiker klar til hjemlån :-)

Venlig hilsen Malene
/Musik, Film & Spil