Europa World Plus

Adgang
Adgang hjemmefra
Europa World Plus er et opslagsværk om alverdens lande og store internationale organisationer. E-basen giver dig adgang til politiske, økonomiske og historiske analyser samt statistiske oplysninger.

E-basen er baseret på troværdige og altid meget opdaterede oplysninger fra verdens lande og fra internationale organisationer, f.eks. Forenede Nationer og Verdensbanken. Et panel af flere hundrede forskere fra hele verden sikrer også e-basens kvalitet.

Europa World Plus dækker hele verden, som det mellemste ord antyder – ’Europa’ er navnet på forlaget.

Du kan søge oplysninger om de ni store regioner, udgiveren har inddelt verden i, eller du kan gå direkte til de enkelte lande og søge oplysninger dér. Vælger du en region, får du adgang til brede artikler om disse landområder på kloden, som dækker mere end blot de enkelte lande. Det kan være problemstillinger om f.eks. EU og Brexit, den demokratiske udvikling i Østeuropa, konflikter i Mellemøsten, og de tidligere afrikanske koloniers overgang til selvstændighed.

Ved hver af de ni regioner kan der også hentes værdifulde oplysninger om regionernes vigtigste handelsvarer og hvordan de afsættes på verdensmarkedet. Hold øje med punktet ’Major commodities’.

Europa World Plus kan benyttes fra folkeskolens ældste klasser, over ungdomsuddannelserne og til de videregående uddannelser. Da der efterhånden er langt mellem danske bogudgivelser om verdens lande, er denne e-base umulig at komme uden om.

Sådan kommer du i gang

Tryk på Se online-knappen til højre og indtast dit cpr.nr. (10 cifre uden bindestreg) og pinkode (4 cifre).

Tips til søgning

Europa World Plus giver mulighed for ’Advanced search’, men de fleste vil nok på forsiden søge ind i en bestemt verdensregion eller vælge et af verdens ca. 200 lande i dropdown-oversigten.

Herefter kan du holde øje med menupunkterne til venstre på skærmen og vælge de emner, der interesserer dig.

Statistik

For hvert eneste land finder du altid punktet ’Country Statistics’. Her kan du finde hovedtal inden for overskrifter som demografi, landbrug, industri, sociale forhold, uddannelse og turisme.

Der er tale om hovedtal, men du kan altid se, hvor Europa World Plus har tallene fra og ofte er der et link til landets statistiske bureau, hvor du kan være heldig at finde flere detaljerede oplysninger.

På basens forside finder du også menupunktet ’Comparative Statistics’, altså sammenlignende statistik. Her kan du på en let måde udvælge to eller flere lande og trække statistiske hovedtal ud i tabelform.

Vil du vide mere?

Digitale kilder til opgaven: Europa World Plus

 

Betingelser for brug

Basen kan benyttes hjemmefra, hvis du bor i Frederiksberg Kommune og er registreret som låner på Biblioteket Frederiksberg

Alle uanset bopæl er velkomne til at møde op på biblioteket og benytte basen fra en af vores computere.