Mediastream

Adgang
Adgang fra biblioteket
Det har aldrig været nemmere at få adgang til ældre danske avisartikler - og nu tilbyder dit bibliotek endnu flere avisartikler

Klik her for at gå til Mediastream

Det Kongelige Bibliotek i Aarhus (tidl. Statsbiblioteket) scanner i disse år alle de danske aviser og gør dem tilgængelige på nettet.

Det er en kæmpemæssig opgave, og der vil gå mange år, før alle aviser er digitaliseret. Foreløbig har man digitaliseret de eksisterende avismikrofilm, og derfor er det som regel kun hovedstadsaviserne og større provinsaviser, der er tilgængelige.

De ejerløse aviser – et nyt tilbud på Frederiksberg Bibliotek

Mediastream har for nylig givet folkebibliotekerne licensadgang til de såkaldte ”ejerløse” aviser, dvs. aviser der er gået ind for mange år siden, og som ingen længere har copyright til. Fra København drejer det sig f.eks. om Aktuelt, Land & Folk og Nationaltidende.

Nu har Biblioteket Frederiksberg også åbnet adgangen til de ”ejerløse” aviser. Du kan få adgang fra alle publikums-pc’er (også de bærbare) på Hovedbiblioteket og på filialerne.

Der er ingen password til Mediastreams hjemmeside. Hvis du finder en artikel fra perioden 1917-2001, som der er adgang til, vil det fremgå tydeligt. Møder du derimod teksten ”Begrænset adgang”, kan du ikke få adgang.

Læs mere om mulighederne med Mediastream på vores udførlige blog: Adgang til de gamle aviser