Mediestream

Adgang
Adgang fra biblioteket
Det har aldrig været nemmere at få adgang til ældre danske avisartikler - og nu tilbyder dit bibliotek endnu flere avisartikler

NYHED! Så længe biblioteket er lukket, tilbyder Mediestream udvidet adgang til de ejerløse aviser (se nedenfor), dvs. adgang til mange tusinde artikler efter 1921!

Det Kongelige Bibliotek i Aarhus (tidl. Statsbiblioteket) scanner i disse år alle de danske aviser og gør dem tilgængelige på nettet.

Det er en kæmpemæssig opgave, og der vil gå mange år, før alle aviser er digitaliseret. Foreløbig har man digitaliseret de eksisterende avismikrofilm, og derfor er det som regel kun hovedstadsaviserne og større provinsaviser, der er tilgængelige.

De ejerløse aviser

Når du er på bibliotekerne og benytter vores pc'er, kan du også få adgang til de såkaldte ”ejerløse” aviser, dvs. aviser der er ophørt for mange år siden, og som ingen længere har copyright til. Fra København drejer det sig f.eks. om Aktuelt, Land & Folk og Nationaltidende.Der er ingen password til Mediestreams hjemmeside. Hvis du finder en artikel fra perioden 1917-2001, som der er adgang til, vil det fremgå tydeligt. Møder du derimod teksten ”Begrænset adgang”, kan du ikke få adgang.

Læs mere om mulighederne med Mediestream på vores udførlige blog: Adgang til de gamle aviser