Mediestream

Adgang
Adgang fra biblioteket
Det har aldrig været nemmere at få adgang til ældre danske avisartikler - og nu tilbyder dit bibliotek endnu flere avisartikler

Det Kongelige Bibliotek i Aarhus (tidl. Statsbiblioteket) scanner i disse år alle de danske aviser og gør dem tilgængelige på nettet.

Det er en kæmpemæssig opgave, og der vil gå mange år, før alle aviser er digitaliseret. Foreløbig har man digitaliseret de eksisterende avismikrofilm, og derfor er det som regel kun hovedstadsaviserne og større provinsaviser, der er tilgængelige.

Adgang til avisartikler ældre end 100 år

Dem har du altid fuld adgang til.

Adgang til avisartikler fra de seneste 100 år

Her er der to muligheder for adgang:

  • De såkaldt "ejerløse" aviser er aviser, der forlængst er ophørt med at udkomme. Det drejer sig blandt andet om store hovedstadsaviser som Nationaltidende (ophørt 1960), Land & Folk (ophørt 1990) og Aktuelt (ophørt 2002). Artikler fra disse og en del andre "ejerløse" aviser kan du få adgang til, når du sidder ved en af bibliotekets pc'er.
  • Hvis du derimod hos os eller hjemme finder en avisartikel fra Politiken i 1956, vil du møde teksten "Begrænset adgang". Så har du kun mulighed for at læse artiklen ved at aflægge besøg på Det Kongelige Bibliotek eller Filmmuseet.

Læs mere om mulighederne med Mediestream på vores udførlige blog: Adgang til de gamle aviser