Gale In Context: High School

Adgang
Adgang hjemmefra
High School giver dig adgang til millioner af artikler om stort set alle emner inden for samfundsfag, sociale forhold og sundhed, historie, kulturhistorie, litteratur og kunst.

E-basen er et fantastisk godt tilbud til de studerende på ungdoms- og videregående uddannelser, men alle andre må naturligvis også gerne være med. Her er noget for alle, der ønsker at gå i dybden med spændende emner, og ikke vil lade sig nøje med Wikipedia.

Indholdet stammer fra utallige engelsksprogede tidsskrifter og net-ressourcer, og hvis det kniber lidt med det engelske, så kan artiklerne let oversættes til dansk (dog ikke helt uden fejl) og du kan også få læst artiklerne op – på engelsk! Der er tale om en robotstemme, men den er faktisk helt okay at lytte til.

Vi anbefaler, at du også kigger i Gale-basen Global Issues, da mange af de samme emner også er behandlet dér - som regel med en mere dagsaktuel vinkel.

Sådan kommer du i gang

Tryk på Se online-knappen til højre og indtast dit cpr.nr. (10 cifre uden bindestreg) og pinkode (4 cifre).

Tips til søgning

High School har et almindelig søgefelt og mulighed for ’Advanced search’.

Men vi vil helst anbefale dig at starte med at se, om ikke dit emne i forvejen er et af de ca. 1.000 emner, redaktionen allerede har udvalgt, og som du kan finde ved at trykke på ’Browse topics’ (”græsning” af emner) eller endnu bedre: Trykke på et af de ti emnekategorier på forsiden:

  • Biography
  • Business and economics
  • Geography
  • Government
  • History
  • Literature and the arts
  • Science and health
  • Social issues
  • Sports
  • World countries and religion

Når du har fundet dit ’topic’, får du en kort præsentation af emnet, men du kan også med det samme begynde at finde artikler. Disse er samlet efter forskellige dokumenttyper: Videnskabelige og populære artikler fra enten ’Academic journals’ eller ’Magazines’.

Der er også adgang til spritnye nyhedsartikler, hvis du vælger ’News’.

Dokumenttyperne ’Critical essays’ og ’Reference’ er ofte gode steder at starte, da du her kan finde gode oversigtsartikler om emnet.

Endelig er der også ’Images’, ’Videos’ og ’Audio’, altså billeder, film og lyd.

Begrænsning af søgeresultatet

Uanset hvilket emne, du vælger, får du ofte et meget stort søgeresultat – flere hundrede artikler, måske tusinder. Det er der heldigvis råd for.

Når du vælger en dokumenttype, f.eks. ’Magazines’, har du straks mulighed for at ’Filter your results’. Blandt mulighederne vil vi særligt fremhæve ’Subjects’ (emneord) og ’Content level’ (sværhedsgrad).

’Content level’ kan være et godt redskab, hvis du er i gang med en opgave i gymnasiet og ikke kender dit emne så godt endnu. Måske vil du også have udfordringer med at læse meget svære, akademiske artikler – og så oven i købet på engelsk.

’Content level’ har fem sværhedsgrader, hvor 1 stjerne er de letteste. Artikler med 1 eller 2 stjerner vil sikkert være tilstrækkeligt for de fleste studerende på ungdomsuddannelserne.

Download

Alle artikler, du finder i High School, kan du downloade frit eller sende til din egen eller en vens mailboks.

E-basen giver dig også mulighed for at highlighte afsnit i artiklerne og indsætte noter, men spild ikke tiden med det. De er væk igen, næste gang du logger på.

Det skyldes, at du benytter e-basen via dit bibliotek. 

Vil du vide mere?

Digitale kilder: HighSchool fra Gale in Context

Betingelser for brug

Basen kan benyttes hjemmefra, hvis du bor i Frederiksberg Kommune og er registreret som låner på Biblioteket Frederiksberg

Alle uanset bopæl er velkomne til at møde op på biblioteket og benytte basen fra en af vores computere