Efterårsferie med Biblioteket Frederiksberg

Af Anonym
09.10.17
Der er arrangementer for enhver smag i skolernes efterårsferie. Er du ung, gammel eller derimellem? Er du til bøger, teater, musik, dokumentarer, tegneserier eller jord under neglene? Vi har noget til dig.

Der er med andre ord god grund til at holde efterårsferie i selskab med Biblioteket Frederiksberg, der bestemt ikke ligger på den lade side, selvom ferien for mange er lig med afslapning. Om du er så heldig at have efterårsferie eller ej, giver vi dig her nogle gode grunde til at slå vejen forbi Biblioteket Frederiksberg  i uge 42. Der er fri entré til alle nedenstående arrangementer – men vær opmærksom på, om det kræver billet.

Bogbyttedag
Vi skyder efterårsferien i gang på Biblioteket Danasvej, der holder bogbyttedag. Det plejer altid plejer at være super hyggeligt. Og det bliver det da igen – især hvis du lægger vejen forbi og er klar på at bytte dine bøger til nye læseoplevelser. Caféen er åben, så der er mulighed for at få noget godt til ganen.
Lørdag d. 14. oktober, kl. 10-13, Biblioteket Danasvej

Mød de klassiske stjernefrø: Solveig Kaae
Mandag kan du opleve fløjtenist og studerende ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium Solveig Kaae i Bibliotekssalen, når vi afholder endnu et ’Mød de klassiske stjernefrø’-arrangement.
Solveig vil give flere smagsprøver på repertoiret og fortælle om livet med klassisk musik.
Mandag d. 16. oktober, kl. 17-18, Bibliotekssalen, Hovedbiblioteket

Workshop: Min Frederiksberg Have (fra 4 år)
Tirsdag er der workshop for hele familien. Spørgsmålet er, hvordan Frederiksberg Have skal se ud, hvis du kunne bestemme?
Workshoppen er en del af bibliotekets installation ”Børnenes Frederiksberg”. Installationen udvikler sig i udstillingsperioden efterhånden, som børn bygger videre på den. Og tirsdag fra kl. 13-16 kan I komme og designe og bygge det, I mener, der mangler i haven.
Tirsdag d. 17. oktober, kl. 13-16, Platformen, Hovedbiblioteket

Fra hende til evigheden: Et foredrag om Nick Cave
Tirsdag, når klokken er blevet 19, kan du i Bibliotekssalen opleve musikjournalist og forfatter Espen Strunk fortælle om Nick Cave, der med sit band gæster en udsolgt Royal Arena senere på ugen. Espen Strunk vil i sit foredrag, der er krydret med koncertoptagelser og egne interviews med hovedpersonen og hans bandmedlemmer, dykke ned i den australske sangskriver og forfatters tekstunivers.
Tirsdag d. 17. oktober, kl. 19, Bibliotekssalen, Hovedbiblioteket

Onsdagsdok: Den sidste tid
Onsdag er der dømt dokumentarfilm for voksne, når den Christoffer Dreyer-instruerede ”Den sidste tid” fremvises. Ægteparret Esther og Hans planlægger deres guldbryllup. Men parrets skræntende helbred og ikke mindst deres overbevisning om, at verdens undergang er nært forestående, stiller spørgsmålstegn ved, om de når at opleve deres eget guldbryllup.
Onsdag d. 18. oktober, kl. 17, Bibliotekssalen, Hovedbiblioteket

Teater: Hvalens sang (5-9 år) kl. 10.30  - UDSOLGT + Teater: Hvalens sang (5-9 år) kl. 11.30  - UDSOLGT
Tag med på en sanselig og underfundig rejse, hvor du sidder inde i bugen på en kæmpe pukkelhval, når Teatret OM kommer til Hovedbiblioteket med deres skønne forestilling.
Bemærk forestillingen fremvises to gange - kl. 10.30 og kl. 11.30.
Lørdag d. 21. oktober, kl. 10.30-11 + 11.30-12, Bibliotekssalen, Hovedbiblioteket


Kokedama workshop
Børn og forældre er inviteret til at lave en hængende mini-have, når mos, planter og jord skal trylles om til små planeter i Nordens Have ved Medborgercentret. På workshoppen får alle mulighed for at lave to tvillingeplaneter – den ene planet skal efterfølgende passes i Medborgercentret, den anden må man tage med hjem.
Et hold går i gang kl. 11.30 - og det næste kl. 13.30
Lørdag d. 21. oktober, kl. 11.30-15.00, Nordens Have, Medborgercentret Nordens Plads

Tegning i film, animation og tegneserier (fra 10 år)
Kom til inspirerende foredrag med tegnefilminstruktør Kim Hagen Jensen. Her får du indblik i arbejdet med animation og tegneserier, og du kan høre, hvordan man ender med at arbejde med tegnefilm og animationer til hverdag.
Søndag d. 22. oktober, kl. 14.00-17.00, Bibliotekssalen, Hovedbiblioteket