Vinterbogen 2022

Deltag i Vinterbogen sammen med jeres klasse og del de gode læseoplevelser med børn i hele Danmark!

Så er det tid til Vinterbogen 2022

Vinterbogen er skolekonkurrencedelen af den velkendte læselystkampagne, ”Sommerbogen”, og jeres deltagelse i kampagnen er en mulighed for aktivt at sætte læsning på skemaet og sammen med bibliotekerne motivere elevernes læselyst. Kampagnen sætter fokus på at dele begejstringen for at læse og skabe et positivt læsefælleskab i klassen, og på Bibliotekernes Læsespor laesesporet.dk kan I finde masser af idéer til sjove aktiviteter og lade jer inspirere.

Hvordan deltager man?

Kampagnen er bygget op omkring websiden vinterbogen.dk. Her skriver børnene anmeldelser af de læste bøger, så børn i hele landet kan lade sig inspirere af hinanden. Derudover skal de enkelte klasser oprettes på vinterbogen.dk for at kunne skrive anmeldelser, og dermed kan man som ansvarlig lærer samle, og se elevernes arbejde på vinterbogen.dk. I bestemmer helt selv, hvordan I tilrettelægger forløbet, og kan dermed vælge at centrere aktiviteterne i en enkelt af ugerne eller arbejde mere spredt fordelt på alle kampagne-uger.

Kan man vinde noget?

Der er 3 præmier, som består af forfatter- eller illustratorbesøg til de heldige klasser. Præmierne er fordelt på 1-6. klasse, og de bliver fundet via lodtrækning mellem alle deltagende klasser, der også har skrevet anmeldelser på vinterbogen.dk. Det er helt op til de deltagende klasser, hvor mange bøger der læses, og hvor mange anmeldelser der skrives. Vi vil gerne fremme den gode læseoplevelse, og give mulighed for, at man alene og i klassen kan arbejde mere i dybden med blot en enkelt titel, hvis det er det, man ønsker.

Hvad med biblioteket?

Frederiksbergs 4.-6. klasser kan komme til booktalks på biblioteket i hele kampagneperioden og blive inspireret til hvilke bøger I vil arbejde med, eller blot som inspiration til elevernes frilæsning. Læse mere om booktalks og hvordan du booker en tid her: Booktalks for 4.-6.klasse