Lyden af Min By 2019

Tre 5. klasser på Skolen ved Nyelandsvej har sammen med lydkunster Ingeborg Okkels og Biblioteket Frederiksberg skabt et lydværk til Solbjerg Plads' lydplatform, de såkaldte "lydbrønde".

Lydværket "Lyden af Min By" bliver spillet hver tirsdag og torsdag klokken 17 og klokken 19 frem til slutningen af december 2019 på Solbjerg Plads. Det tager cirka 5 minutter. Borgmester Simon Aggesen og udvalgsformand Nikolaj Bøgh åbnede lydværket den 25. oktober sammen med børn og forældre.

Værket kan høres her: 


Om projektet

På Solbjerg Plads har 32 nedgravede højttalere ligget i dvale under metro-byggeriet, men nu er de klar til at spille musik og lyde. Lydplatformen er den eneste af sin art i Nordeuropa og fra den 25. oktober kan man her høre et helt nyt lydværk skabt af 5. årgang på Skolen ved Nyelandsvej.

Eleverne har optaget lyde på Solbjerg Plads, Hovedbiblioteket, Frederiksberg Centret, metroen og deres skole og kondenseret disse hverdagslyde til et værk, der fortæller dets egen historie om Frederiksberg.

Borgmester Simon Aggesen (C) ser frem til premieren:
”Det er prisværdigt, hvordan biblioteket, skolen og Ingeborg Okkels har skabt et anderledes undervisningsforløb og herigennem udfordret elevernes sanser og kreativitet.  Jeg glæder mig meget til at opleve resultatet, og til at elevernes arbejde bliver en del af lydkulissen på Solbjerg Plads,” siger han.

Værket er støttet af Statens Kunstfond og udarbejdet i et kulturmakkerskab, som er et af bibliotekets faste tilbud til skoler på Frederiksberg. Her udvikler skoler og bibliotek et anderledes og skræddersyet læringsforløb, som oftest for en hel årgang. Formand for Kultur og Fritidsudvalget, Nikolaj Bøgh (C) lægger stor vægt på kulturmakkerskabet:

”Kulturmakkerskabet er vigtigt, fordi det giver mulighed for, at eleverne fordyber sig i bestemte projekter. At de arbejder både analytisk og kreativt og får mulighed for at skabe et bredt og nysgerrigt forhold til kulturen og dens mange udtryk,” siger han.   

Lydkunstneren Ingeborg Okkels understreger, at lyd er en stor del af hverdagen:

”Eleverne har fået mange aha-oplevelser af, hvor meget lyd og støj vi omgiver os med hver dag, men også hvor meget musik der findes i vores hverdagslyde. En ringeklokke, for eksempel, lyder ikke bare på én måde. Hver ringeklokke har sin lyd, og det kan der skabes god musik ud af,” siger hun.