Om dette arrangement

Lokalitet
Biblioteket Frederiksberg
Falkoner Plads 3
2000 Frederiksberg C
Danmark
Tid
18:00 - 23:30
Pris
95 Kr
Bibliotek
Målgruppe
For alle
Tickets
Billetsalg lukket
Børn & forældre

Kulturnatten 2017: I havets dyb

13.10.17
Mød Kaptajn Nemo og hans besætning, få et kig bag Frederiksbergs store kulturinstitution og kom helt ned i ”maskinrummet” – årets Kulturnat giver plads til fordybelse, forundring og fornøjelse.​ Husk kulturpas.

I år slår Frederiksberg Rådhus, Biblioteket Frederiksberg, Cisternerne og Storm P. Museet sig sammen om at lave et unikt kulturnatprogram, der går under overfladen. Se det fulde program:  

Det sker på biblioteket:

Workshop: Lav dit eget havdyr
Et søuhyre, en klovnefisk eller måske bare en søstjerne? Du bestemmer selv, hvad du laver,  når billedkunstner Maria Lau Krogh byder indenfor i sit magiske havunivers.

Koncert: Kira og hendes jazzende krokodiller
Oplev en boblende musikalsk cocktail bestående af Boogie-woogie, fantasi og sprudlende rytmer fra Brasilien. De lystige musikalske fortællinger for små og store handler om kærlighed, den store verden uden om os, den lille verden inde i os og alle de skønne væsner der
popper op i vores liv.

Fernisering: Kend dig selv, kend din by – Frederiksberg under overfladen
Lydbrøndene på Solbjerg Plads genindvies af borgmester Jørgen Glenthøj mens filosof og musiker Martin Munch dykker ned og udforsker de dybere lag af, hvordan vi erkender den viden, der udgør byen Frederiksberg – man kan kalde det Frederiksberg under overfladen. Resultatet er en musikalsk og filosofisk koncert, der gennem musik, billeder og lys skaber et refleksionsrum, hvor vi kan lytte, undersøge og dele vores forståelser med hinanden om
Frederiksberg.

Historiefortælling: André Andersen fortæller: En verdensomsejling under havet
Oplev Jules Vernes fantastiske historie komme til live, når den energiske historiefortæller André Andersen leverer sin version af historien i nogle unikke rammer blandt fisk og skibsvrag.

Guidet tur: Rundtur i maskinrummet
Kom med ned til motoren og drivkraften for hele biblioteket. Det fascinerende afleveringssystem omdannes til maskinrummet i Kaptajn Nemos fortryllende undervandsfartøj, med hvad der hører til af lyde fra dybet i røg og damp.

Koncert: Orgelsymfoni v. Ea Borre og Mikkel Pihl
Kaptajn Nemo beskrives i Jules Vernes klassiker som en habil organist, og han ville studse noget, hvis han så, hvad papirkunstner Ea Borre og musiker Mikkel Pihl pusler med. De to vil spille musik på papirmaskiner og hjemmebyggede sequencere.

Foredrag: Kryptozoologiens verden
Der er lagt op til fortællinger om søslanger, havuhyrer og vanddyr, der måske slet ikke er uddøde alligevel, når Danmarks eneste kryptozoolog Lars Thomas gæster biblioteket med sit foredrag. Den etablerede videnskab har i mange år betragtet kryptozoologien som useriøs pseudovidenskab, men i løbet af de sidste 10-15 år er emnet begyndt at blive anerkendt som et legitimt forskningsområde.

Koncert: Tranquebar
Der er dem, der siger, at kaffen er plukket af østafrikanske kannibaler. Der er dem, der siger, at tandhvalerne fra Norskehavet er trukket sydover. En ting er sikkert: Du kan få tubalik og banjogymnastik, når Tranquebar spiller deres egen-opfundne kaskelotmusik tilsat overraskelser.

NyCirkus: Freaks from the Abyss
Oplev nogle af Danmarks dygtigste nycirkus-artister, når Kaptajn Nemo præsenterer sine mærkværdige fund fra havets dyb.

Følg lyset i natten gennem Frederiksberg

Følg lyset i natten gennem Frederiksberg og få nye og overraskende oplevelser på kulturnatten 2017. Lysinstallationen ”Kulturstrømme” fører dig med bølgende lys mellem Frederiksberg Rådhus, Biblioteket Frederiksberg, Cisternerne og Storm P. Museet, hvor overraskelser opstår undervejs og nye oplevelser venter. 

Lysinstallationen er skabt af Morten Ranmar og NoParking Production.

 Se det fulde program:  PDF iconkulturnat_2017_web.pdf