Musik

Musikbibliotekets fysiske samling rummer masser af musik på cd, lp og dvd samt nodebøger og tidsskrifter om musik.

Derudover har vi en række digitale tilbud: Streamingtjenester, hvor du kan lytte til musik, se musikfilm og læse online magasiner. Der er podcasts om musik, og du er meget velkommen til at deltage i vores online community på Facebook, This Rocks!, hvor vi sammen bliver klogere på rockmusik. 

This Rocks! - et fælleskab for rockelskere

This Rocks! er bibliotekets Facebookgruppe for rockentusiaster. I fællesskab gør vi hinanden klogere ved at dele musik, inspiration og viden om den rockmusik, der begejstrer os. Gruppen er åben for alle. 

Qello Concerts - streaming af musikfilm

Oplev koncerter og musikdokumentarer med de største kunstnere fra 1920'erne og op til nu. Streamingtjenesten dækker mere end 30 forskellige musikgenrer.

Naxos Music Library - streaming af klassisk musik

Lyt til musik fra over 1000 forskellige pladesleskaber. Der er over 2,4 millioner tracks, hvilket sikrer et imponerende udvalg i både kvalitet og musikalsk bredde.

Medici.tv - streaming af koncerter opera og ballet

Se optagelser og live events fra de store koncert- og operahuse. Gå op opdagelse i den klassiske musik via musikdokumentarer og master classes med de største stjerner.

 

Online magasiner om musik og film 

På eReolen Global kan du læse tidsskrifter om musik og film. Der er ingen begrænsninger på, hvor mange du låner pr. måned. Du kan læse tidsskrifterne på din pc, tablet og mobil.

Podcast: Min tone i livet 

I bibliotekets podcastserie Min tone i livet kan du høre, hvad et enkelt nummer betyder for Leonora Christina Skov, Brian Holm, Henrik Milling og en lang række andre. Hvilken sang vil du vælge som dit livs soundtrack? 

Leitmotiv - bibliotekets podcast om din yndlingsmusik

Podcast: Leitmotiv

I podcastserien Leitmotiv undersøger vi fænomenet ’yndlingsmusik’. Musikere, musikinteresserede og biblioteket egne brugere beskriver den musik, der betyder mest for dem, og hvorfor de bliver ved med at vende tilbage til den.

Biblioteket på Spotify

Lyt til  forskellige playlister kurateret af musikbibliotekarer. 

Lydbrøndene på Solbjerg Plads

På Solbjerg Plads findes et underjordisk højttalersystem, som skaber en slags en lydbiograf. Her kan du opleve musik, podcasts og unikke lydoplevelser fra de 32 højttalere i Lydbrøndene.