Online film

Biblioteket har flere tilbud til dig, der gerne vil streame film hjemme i sofaen. Her kan du læse mere om de forskellige muligheder - og klikke dig videre.

Du er selvfølgelig altid velkommen til at komme på biblioteket og låne løs fra vores samling af spillefilm, tv-serier, dokumentarfilm mv. Men hvis du er mere til direkte online streaming, så har vi også masser at byde på.

Du får her en kort præsentation af vores forskellige online filmtilbud. Under hver beskrivelse kan du vælge enten at gå direkte videre til tjenesten eller klikke dig ind og læse mere her på hjemmesiden under emnet "Digitale materialer".

Filmstriben

Filmstriben er bibliotekernes digitale filmtilbud til dig og indeholder en bred vife af spillefilm, kort- og dokumentarfilm for børn, unge og voksne.

Den er tænkt som et supplement til de kommercielle filmtjenester, ikke en konkurrent. Derfor vil Filmstriben aldrig blive den filmstreamingtjeneste, hvor man kan finde alle film, men forhåbentlig den filmtjeneste hvor man kan finde de bedste film, og de film som kan være svære at finde andre steder.

Filmcentralen

Filmcentralen er Det Danske Filminstituts streamingtjeneste med kort- og dokumentarfilm. På Filmcentralen er der både aktuelle film og nydigitaliserede klassikere. Her er desuden information om filmene, baggrundsartikler, temasamlinger og anbefalinger. 

Danmark på film

Danmark på film er egentlig en webportal, som hører ind under Filmcentralen. Men vi vælger at linke direkte til den, da det er en ren skattekiste for historisk interesserede.

Danmark på film rummer dokumentariske film fra hele landet i perioden 1905-1965. Der er mere end 1000 filmklip fordelt ud over et interaktivt danmarkskort, så du kan finde klip fra byer og egne, du interesserer dig for. Filmene er gratis at se online, og der er hverken login eller abonnement.