Generelt om bibliotekets åbning

Få svar på spørgsmål om, hvordan biblioteket genåbner og hvilke tilbud, du kan forvente.

Hvornår åbner biblioteket igen?

Hovedbiblioteket åbnede mandag den 18. maj. Vi er indtil videre åben for udlån, aflevering og kortere ophold.

Der er stadig travlt ved vores afleveringsmaskine, så vent gerne lidt endnu med at aflevere dine bøger. Der bliver ikke tilskrevet gebyrer på materialer, som skulle have været afleveret i lukkeperioden, før efter 7. juni. Læs mere nedenfor under afsnittet ”Aflevering, fornyelser og gebyrer”

Da der stadig kan være travlhed i visse perioder, beder vi om din tålmodighed under de anderledes omstændigheder.

Hvis du føler dig det mindste sløj eller syg, henstiller vi til, at du lader være med at besøge bibliotekerne for at aflevere eller afhente materialer.

Åbningstider

Hovedbiblioteket er åbent mandag til fredag kl. 9.30-12.30 og fra kl. 15-18 samt lørdag kl. 10-13. Bibliotekerne på Danasvej, Godthåbsvej og Medborgercentret og i KU.BE holder fortsat lukket.

Er det hele biblioteket og alle filialer, der er åbne?

Nej, det er kun Frederiksberg Hovedbibliotek, der er åbent.
Filialerne på Danasvej, Godthåbsvej, KU.BE og Medborgercenteret på Nordens Plads er fortsat lukkede. Hovedbiblioteket er åbent for udlån, aflevering og kortere ophold. Aktivitetsområder for særligt børn er fortsat lukkede.

Åbner biblioteket op som før?

Nej, biblioteket åbner op i en anderledes form end før. For at mindske smitten af corona har vi et særligt fokus på sikkerheden og er kun åben for korte besøg, hvor du kan låne bøger, få hjælp og vejledning til lette søgninger, udlån og kortere ophold.

For at du kan aflevere, låne og hente reservererede materialer med hjem på en sikker og forsvarlig måde, holder biblioteket bl.a. lukket midt på dagen for ekstra rengøring, og der vil være skilte og mærker, der hjælper til at holde afstand og mindske smittespredningen. Samtidig hjælper vi dig, så du hurtigst muligt får den ønskede hjælp.

Vi opfordrer endvidere til, at man så vidt muligt kommer alene (voksne må selvfølgelig gerne ledsage børn).

Hvilke tilbud har biblioteket lige nu?

Når du fra mandag den 25. maj besøger hovedbiblioteket, vil det være muligt at:

  • Afhente reserveringer
  • Selv finde bøger på hylderne
  • Få hjælp til at fremfinde bøger
  • Aflevere lånte materialer i den udendørs automat ved Hovedbiblioteket - 
    hjælp os ved at vente lidt med at aflevere dine lån
  • Læse aviser og tidsskrifter

Må jeg opholde mig på biblioteket?

Ja, publikum har nu mulighed for kortere ophold på biblioteket. Men som med alt andet er det stadig med en række corona-forbehold, som skal sikre, at smittespredningen begrænses mest muligt. Vi har fortsat fokus på sikring af afstanden og på hygiejne. Dertil kommer et særligt defineret afstandskrave på to m2 pr. person ved læsesalsophold og lignende.

Det betyder også, at der ikke er mulighed for gruppearbejde ved de opstillede borde. Borde og stole kan ikke flyttes rundt og skal stå, som det er stillet op, af hensyn til afstandskravet. Sofaer og stofmøbler, tøjbamser og andet legetøj er fortsat ikke tilgængeligt af hensyn til det skærpede fokus på hygiejne.

Så jeg kan igen komme på biblioteket og arbejde?

Ja, biblioteket er åbent for korte besøg og ophold i forbindelse med mindre arbejdsopgaver - dog ikke i grupper.

Må jeg komme forbi og læse dagens avis eller et tidsskrift?

Ja, det er nu igen tilladt at opholde sig på bibliotekets læsesale for læse nye aviser og tidsskrifter. Men begræns gerne varigheden af dit ophold, og husk at du også stadig har adgang til en række fortrinsvis udenlandske aviser og tidsskrifter hjemmefra via PressReader og RB Digital.
Læs mere om adgangen til PressReader her
Læs mere om adgangen til RB Digital her

Hvad hvis jeg har brug for hjælp til lidt mere end bare at finde en bog?

Hvis du har brug for hjælp til større informationssøgning eller fx vejledning i brug af vores e-baser, kan du booke en bibliotekar via formularen Book en bibliotekar online

Er det muligt at printe på biblioteket?

Nej, indtil videre er det ikke muligt hverken at printe, kopiere eller skanne på biblioteket.

Kan jeg låne en bærbar pc?

Nej. Da det indtil videre ikke er tilladt at opholde sig i længere tid på biblioteket, er det derfor heller ikke muligt at låne en bærbar pc eller sætte sig med sin egen pc og se en film fx

Kan jeg eller mine børn blive meldt ind?

Afholdes planlagte aktiviteter?

Nej. Indtil videre er alle fysiske aktiviteter aflyst– det gælder både de faste tilbud (som IT-café, Advokatvagten og Lektiecafé) og enkeltstående arrangementer. Vi følger sundhedsmyndighedernes anbefalinger og melder ud, så snart der er nyt. Følg med i vores arrangementer her: https://fkb.dk/arrangementer

Hvornår kan man igen leje lokaler hos jer?

Vi følger sundhedsmyndighedernes anbefalinger. Det betyder, at det indtil videre ikke er muligt at booke lokaler i hverken Medborgerhuset eller Bibliotekssalen før efter 8. juni. Du kan følge med og læse mere om udlejning af lokaler her.

Hvordan kommer man i kontakt med jer?

Du kan kontakte os via vores kontaktformular eller på mail til biblioteket@frederiksberg.dk
Du kan også ringe til Hovedbiblioteket på 38211800 mandag til fredag kl. 09.30-12.30.
Da vi forventer mange henvendelser i den første tid efter bibliotekets genåbning, vil vi bede om jeres tålmodighed.