Lån en Sprogstartskasse til jeres institution

Få inspiration til at lege med litteratur og sprog!

Børnebiblioteket er som bekendt fuld af pege- og billedbøger. Det kan være svært at vide, hvor man skal starte og slutte. Hvilke bøger er særligt gode til sproglege? Hvilken bog skal vi læse for at snakke om følelser? Hvordan gør vi dialogisk læsning mere legende?

Derfor har vi et nyt tilbud til daginstitutioner på Frederiksberg: Sprogstartskasser.

I en Sprogstartskasse finder I seks poser med hver sit tema og sproglige fokus. Poserne tager udgangspunkt i billedbøger og kombinerer billedbogen med legetøj og digitale redskaber samt en grundig og lettilgængelig introduktion til dialogisk læsning og sproglege, som opfordrer til snak, leg og bevægelse i nær sammenhæng med billedbogen. Vi har en kasse til de 1-3 årige og en kasse til de 3-6 årige.

Praktisk

I låner en Sprogstartskasse i en periode på 8 uger. Det er jeres ansvar at hente og aflevere kassen på Frederiksberg Hovedbibliotek. Hør mere eller skriv jer op til en kasse ved at skrive en mail til børnekulturformidler Lærke Skjærlund. Det er muligt at få en introduktion til brug af materialerne, når I har skrevet jer op. Det er naturligvis gratis at låne kassen.

Om Sprogsporet og Sprogstartskasserne

Sprogstartskasserne er udviklet af Sprogsporet i et tæt samarbejde mellem bibliotekarer og sprogpædagoger. Sprogsporet er bibliotekernes fælles indsats med at styrke børns sprog, læsefærdigheder og læselyst i samarbejde med forældre og dagtilbud. Biblioteket Frederiksberg og Frederiksberg kommunes dagtilbudsafdeling er en del af Sprogsporet, og derfor kan I som daginstitution på Frederiksberg låne en af vores Sprogstartskasser. 
Læs mere om Sprogsporet her