Gode Vinterbøger for de 13-16 årige

Her kan du se og reservere et udvalg af de Vinterbøger vi har udvalgt til de 13-16 årige.

Ildfødt og Den Usynlige krig

 

Twelwe og sneksoven er navnet på det første bind i en ny ambitiøs fantasy serie skrevet af den amerikanske forfatter, Aisling Fowler. Twelwe er navnet på bogens hovedperson. Et anonymt kaldenavn som er blevet tildelt til hende efter hun aflgagde troskabseden og blev jægerlærling. En dag bliver jægerlejren invaderet og en ung pige bortføres. Twelwe beslutter sig for at drage ud for at finde hende, hvilket bliver begyndelsen på en farefuld færd, der afslører flere hemmeligheder. Både om hende selv men også om den verden hun lever i.

Den danske forfatter Boris Hansen for for vane at skrive meget lange bøger med et stort persongalleri og en kompleks handling. Hans nyeste serie, Tavse Verdener, hvoraf den Usynlige krig er første bind, er bestemt ingen undtagelse. I bogens science fiction univers er der opfundet en teknologi, som gør det muligt at rejse ind i bøgerne. Det lyder måske lidt hyggeligt og sjovt, men det er ramme alvor. Hvis du rejser ind i en bog ændrer du nemlig bogens handling og de ændringer kommer til at stå i alle de eksemplarer af bogen, som eksisterer ude i den virkelige verden. Det er der naturligvis mange der har interesse for at gøre, så de på subtil vis kan få deres værdier og budskaber sneget ind i bøgerne. Derfor er der oprettet såkaldte fiktionsagenter, som har til opgave at beskytte bøgerne mod ulovlige indtrængere. Udover at være hamrende spændende, er bogen også en begavet kommentar til hvordan fiktioner påvirker og former vores verden.

Skoven og en meget kort historie om næsten alt

Sarah Engell står bag en lang række af fantastiske ungdomsbøger og er nu aktuel med den lidt spooky og mystiske bog, Skoven. Sidste skoledag er en masse 9. klasseelever samlet i dyrehaven for at feste. Pigen Emma bliver væk i skoven. Hun skulle egentlig bare lige ind for at tisse, men er som sunket i jorden. Ask, der havde håbet på i aften var den aften han kunne score Emma, giver sig til at lede efter hende og her begynder uhygge, magisk realisme og øko kritik af vores menneskers forhold til naturen, at smelte sammen på fornem vis.

En meget kort historie om næsten alt er en omskrivning af den populærvidenskabelige bog, en kort historie om næsten alt, af den amerikanske journalist, Bill Bryson. Gennem tekst og billeder bliver alt fra kvantemekanik, evolutionens historie og Big Bang forklaret. Niveauet er højt, sproget er let og bogens illustrationer er en fryd for øjet. Alt i alt er der tale om videnskabsformidling til de store børn af aller højeste kaliber. Bogen fik også flotte anmeldelser i både Berlingske og Politiken.