1989 på biblioteket

15.10.19
I november har Biblioteket Frederiksberg fokus på 1989 og Berlinmurens fald.

Den 9 november 1989 kl. 21.30 blev Berlinmuren åbnet. Egentlig på grund af en fejl fra det østtyske stats-tv, men ikke desto mindre blev det begyndelsen på Berlinmurens og Sovjetunionens fald, samt afslutningen på den kolde krig.

Datoen blev også starten på den verdensorden vi kender i dag, hvor det liberale demokrati og den kapitalistiske markedsøkonomi, står tilbage som vinderen i den ideologiske kamp, der fandt sted mellem øst og vest.

På Biblioteket Frederiksberg markerer vi denne begivenhed med et stort tema om 1989 og murens fald, som begynder mandag den 4 november og varer frem til den 22. november.

Gå på opdagelse i vores udstilling i voksenudlånet, som giver et anderledes indblik i den omfattende overvågning, der blev eksekveret af DDR’s hemmelige politi, STASI.

Og bliv klogere på hvad der hændte dengang, samt hvilken betydning begivenhederne fik for eftertiden igennem vores spændende arrangementer.

Torsdag den 7. November

Tanker & Bobler: No Future på begge sider af muren

Journalist og DDR kender Torben Steno giver et særligt indblik i den vesttyske og østtyske populærkultur op til murens fald.

 

Tirsdag den 12. november

Tanker & Bobler: Historier fra det vilde Østtyskland

Kan man her 30 år efter murens fald identificere klare forskelle på hvorledes forfattere i øst og vest skriver? Litteraturhistoriker Hanne Roswall Laursen giver et bud.

 

Torsdag den 14. november

Tanker & Bobler: Digital totalitarisme

Filosof og forsker fra center for boblestudier, Mads Vestergaard, giver et indblik i hvorledes overvågning i dag finder sted gennem de digitale teknologier.

 

Rigtig god fornøjelse

Tags
Materialer