Foto: Robin Skjoldborg
Foto: Robin Skjoldborg

Anne-Marie Vedsø Olesen vinder DR Romanprisen

13.06.22
Stort tillykke til Anne-Marie Vedsø Olesen, der vinder DR romanprisen for romanen Vølvens vej - Snehild.

En kvinde med særlige evner

Med hjælp fra den mægtige jættekvinde Hyrrokin, fødes pigen Snehild under en voldsom snestorm. Velsignet og forbandet med synets gave vokser Snehild op i kongebyen Himlinge - en by præget af fremgang og udviklingstanker, men også af indre og ydre stridigheder og magtbegær. Byens ypperstepræstinde, Ragnfrid, nærer intet ønske om at dele sin position med den stærke Snehild. Hun kræver, at pigen ofres til guderne.

Lidenskab og ære

Kun med nød og næppe lykkes det Snehild at flygte til jætternes land, hvor hun genforenes med sin "fødsels-mor", Hyrrokin. Under det hele væver nornerne deres tråde, men indrettes verden virkeligt efter forudbestemte mønstre, eller kan Snehild selv bestemme sin skæbne? Snehild er 1. bind i serien Vølvens vej, som  er inspireret af nordisk mytologi og udspiller sig i jernalderen i Danmark. En medrivende fortælling om stærke kvinder, blodhævn, skæbne og gudernes gunst fra en tid, hvor lidenskab og ære bestemte slagets gang.

Mestrer sprog, natur- og personbeskrivelser

I forbindelse med prisuddelingen siger styregruppen bag DR Romanprisen 2022:
Anne-Marie Vedsø Olesen mestrer sproget og veksler smukt mellem detaljerede naturbeskrivelser og syrede forudsigelser i digtform. Og det er ikke svært at se hovedkarakteren Snehild levende for sig og opdage, at vi har brug for en heltinde som hende.

Læs mere og hør interviews både med Anne-Marie Vedsø Olsen og de øvrige nominerede på DR´s hjemmeside.

Materialer