Biblioteket Frederiksberg redder fuglene

Denne sommer hjælper vi DR Ramasjang med at sætte fokus på forholdene for landets fugle ved at være med i kampagnen ”Ramasjang Redder Fuglene”. Og vi har brug for din hjælp!

På biblioteket kan du finde en masse spændende bøger om fugle, så du kan blive klogere på, hvordan fuglene lever – og på den måde finde ud af, hvordan du selv kan være med til at redde dem. Besøg vores lille udstilling på Hovedbiblioteket og lån en fuglebog med hjem. Måske har du allerede set Ramasjang-serien ”Gro og Blå Redder Fuglene” og fået lyst til at gøre gode fuglegerninger? Her er masser af muligheder for at bruge sommeren på at få ”pip”.

Hent dit eget fugle-krea-kit

Vi har samlet lidt materialer, så du kan lave dine egne flotte fugle. Du kan fx hænge dem op i vinduerne, sådan så fuglene ikke flyver ind i glasruderne – så har du allerede gjort din første gode fuglegerning.

Hvis du ikke har mulighed for at komme forbi biblioteket, kan du også bygge dit eget fuglehus af ting, du har derhjemme – du kan læse mange flere forslag til fugleaktiviteter her.

Hvad ved du om fugle?

Test din viden om fugle med den store ”Hvad ved du om fugle-quiz”. Aflevér din besvarelse hos børnebibliotekaren og deltag i lodtrækningen om en flot fuglebog. Hent quizzen på Biblioteket – eller i bunden af denne artikel.

Gør en fuglegerning

Vær med til at redde fuglene ved at gøre gode fuglegerninger – og vær med til at fylde Ramasjangs danmarkskort. Læs mere om, hvordan du deltager her.

Besøg os og vær med til at redde fuglene fra den 4. juli. Læs mere om kampagnen her.