Børnebøger om tid

27.03.20
Har du tid? Ting tager tid! Hvor går tiden hen, når de voksne siger: Nu går tiden altså?

I denne tid har vi måske mere tid end vi plejer til at undre os over, hvad tid egentlig er for en størrelse. Her er fem bud på, hvordan børnelitteraturen tager fat om begrebet tid. Alle titler kan læses på eReolenGo! God læselyst! 

Anton og uret (fra 5 år)
Af Julie Kyhl 
”Så, nu er tiden igen løbet fra os!”, sukker Anton. Sådan føles det tit, når Anton hygger sig i bedstefars selskab. En fortælling om en dreng og hans første ur. Anton skal lære klokken, men han lærer også, at mor og far ikke altid har tid, og at tiden ikke er den samme i hele verden. 

Tidens mester (fra 5 år)
Af Helle Laursen 
Tik-tak, tik-tak. Tidens mester må skynde sig at komme før tiden, så han kan fikse urets hjerte, som er ved at gå i stå. En tankevækkende og humoristisk fortælling om tiden. Fortællingen understøttes af de fine collage-billeder, som sætter gang i fantasien og en masse skæve ord, der alle handler om tid.     

Tiden (fra 8 år)
Af Sigurd Toftdahl Terkelsen
Fortid, nutid og fremtid. En lille fagbog, som børnene selv kan læse om tiden og hvad den er for en størrelse. Med små faktabokse og farvefotos til at understøtte de forskellige beskrivelser af tiden. 

Tage sig tid og spilde sin tid (fra 8 år)
Af Brigitte Labbé og Michel Puech
Tid til fordybelse og slaver af tiden er nogle af de begreber, der kan læses om i denne fortælling. Bogen kan læses op i små bidder, så børnene kan få tid til at reflektere over de spørgsmål bogen stiller om netop tid. 

Kuk i tiden (fra 8 år)
Af Per Gammelgaard
Det hele går i kludder for Baron von Brask, da det store ur går i stå og der går kuk i tiden. Det er ikke kun Baronen, som mærker at der er gået kuk i tiden. Mon det løser sig til sidst? Kuk i tiden er 12. bind i serien om Den lyseblå Baron. 

Materialer