Spiel des Jahres 2019

De nominerede til Spiel des Jahres 2019

20.05.19
I mandags blev de nominerede til verdens mest anerkendte brætspilspris offentliggjort.

Tyskland er verdens centrum når det kommer til brætspil. Verdens største brætspilsmesse finder hvert år sted i den tyske by Essen, og verdens mest anerkendte brætspilspris er uden tvivl den tyske pris, Spiel des Jahres.

I mandags blev de nominerede spil til årets Spiel des Jahres offentliggjort. Prisen gives i tre forskellige kategorier: Årets spil, årets børnespil og årets kenderspil. Vinderne findes den 22. juli i Berlin.

 

Årets spil:

  1. Just One

  2. Lama

  3. Werewords

 

Årets børnespil:

  1. Fabulantica

  2. Go Gecko Go!

  3. Valley of the vikings

 

Årets kenderspil:

  1. Carpe Diem

  2. Detective

  3. Wingspan

 

Ud af de nominerede spil er min personlige favorit uden tvivl det amerikanske spil, Wingspan. Spillet er et såkaldt engine building spil, med et tema om noget så ordinært som fugle.

I spillet indtager hver spiller rollen som en gruppe af amatørornitologer og fuglekendere, der skal konkurrere om hvem der kan tiltrække flest mulige sjældne fugle til deres lokale naturhabitater.

Dette er dog ikke så lige til som det lyder. Forskellige typer af fugle spiser forskellige typer af mad, og bygger rede på forskellige habitater. Nogen foretrækker vådområder, andre bor hellere i skoven og andre fugle kan bo hvor som helst.  

Billedresultat for wingspan

Hver enkelt fugl har dog også en særlig evne, der kan give fuglens ejer diverse taktiske fordele.

Billedresultat for wingspan

Alt i alt er Wingspan et fantastisk spil, uanset om man er amatør ornitolog eller ej.

 

 

 

Tags