Digital skolestart: Men jeg kan jo ikke læse!

26.05.20
Tænker dit barn meget over, hvad man egentlig laver når man går i 0. klasse? Hent en digital skolestartspose og læs sammen om, hvordan den nye hverdag bliver.

Som et nyt tilbud har Biblioteket Frederiksberg i år samlet et digitalt skolestartstilbud til børn og forældre, der snart er skoleklar. På grund af corona kan vi ikke komme ud og møde jer ved skoler og fritidsordninger, hvor vi normalt ville have delt skolestartsposer ud til de kommende skolebørn.

Men ingen skal da snydes for en skolestartspose. Derfor har vi i år lavet dem digitalt. Vi har samlet tre digitale skolestartsposer med hver sit tema, der indeholder anbefalinger til bøger, I kan hente via e-Reolen GO! og læse derhjemme. I hver skolestartspose er der også en film, som I kan se via Filmstriben. Find de tre skolestartsposer og meget mere om skolestart her.

Denne uges skolestartspose: "Men jeg kan jo ikke læse!"
I denne uge sætter vi fokus på, hvad barnet egentlig møder i den nye hverdag som skoleelev. Nogle børn tror, de skal kunne både læse og regne allerede inden, de starter i skole, og glemmer måske helt, at man ikke skal kunne alting inden, man får det lært.

I denne skolestartspose har vi samlet en række bøger, der på en fin og let måde forklarer barnet, hvordan det er at gå i skole: Man møder nye venner, holder frikvarter og måske får man små opgaver, man skal lave derhjemme. Find skolestartsposen "Men jeg kan jo ikke læse!" lige her.

Rigtig god skolestart til alle Frederiksberg-børn!