Digter og forfatter Benny Andersen er død

Af Anonym
17.08.18
Den folkekære forfatter og digter Benny Andersen er død. Det er ham vi alle kender som far til Svantes viser og til børnebøgerne om Snøvsen.

Mens folket især kender ham som den lune mand, der i knækprosadigte og viser hylder nærværet i hverdagen, er det først og fremmest det tidligere, mere eksperimenterende forfatterskab, der kalder på respekt blandt kritikere og forfatterkolleger.

Debut og modernisme

Benny Andersen debuterer i 1960 med den højst blandede digtsamling Den musikalske ål. Digtene giver gennemgående det moderne menneskes oplevelse af utilpashed form og erfaring.

Humor og sproglig træfsikkerhed

En stadig stigende tendens i forfatterskabet er den vittige form, hvor Benny Andersen vrider og vender på sproget og aftvinger det overrumplende billeder.

Svantes viser

Svantes viser betød samtidig indledningen på et mangeårigt musikalsk samarbejde med vennen og bluessangeren Povl Dissing

Snøvsen

I takt med udviklingen i forfatterskabet opprioriteres og idealiseres barnets umiddelbare sindelag og spontane adgang til verden. Dette afspejles i en lang række børnebøger om fantasivæsenet Snøvsen.

Forfatterportræt af Benny Andersen

Læs hele forfatterportrættet på forfatterweb.dk. her.

Tags
Materialer