Dorthe Nors shortlisted til Man Booker International Prize 2017

09.06.17
Dorthe Nors er blevet shortlisted til en af verdens største bogpriser The Man Booker International Prize for hendes roman Spejl skulder blink.


The Man Booker Prizes

Der er to priser: The Man Booker prize uddeles hvert år til til den bedste originale roman, skrevet på engelsk og udgivet i UK. Senere kom så The Man Booker International Prize der fra 2016 uddeles årligt til en international forfatter, som anerkendes for sit bidrag til fiktion på verdensscenen. 
Først udvælges 15 værker til en longlist og derfra udvælges 6 værker til en shortlist. Blandt de øvrige nominerede er blandt andet Amos Oz, David Grossman og Roy Jacobsen. Så det er en noget af en anerkendelse fra den litterære verden til danske Dorthe Nors.

Dorthe Nors særlige evne

Forlaget Gyldendals litterære direktør Johannes Riis siger om nomineringen:

»Vi vidste det jo til overflod; men glædeligt er det igen at få bekræftet, at den internationale litterære offentlighed har sans for Dorthe Nors’ helt særlige evne til at forene spøg og alvor, vemod og humor, i sine på én og samme tid konkret virkelighedsnære og ubestemmeligt foruroligende skildringer af mennesker og samfund.«

Spejl, skulder, blink udkom på Gyldendal i februar 2016 og er siden udgivet eller på vej i USA, Holland, Sverige, Tyskland, Norge, Frankrig og Ungarn og flere andre lande.

Spændingen er nu udløst

Modtageren af The Man Booker International Prize blev David Grossmann for romanen En hest kommer ind på en bar. Men det et stadig en stor anerkendelse af Dorthe Nors´forfatterskab og har givet en god omtale af dansk litteratur i udlandet.

Få mere at vide om Dorthe Nors forfatterskab

Læs mere om Dorthe Nors på forfatterens egen hjemmeside , her kan du i hendes blog læse hendes egen reaktion på nomineringen. Du kan læse en anmeldelse af "Spejl, skulder, blink" på Litteratursiden.

Materialer