Filmanbefaling: The Hateful Eight

En dilligence kommer rullende - og dramatiske begivenheder begynder. Bibliotekets Thomas Hjort Engstrøm har set Quentin Tarantinos take på westerngenren The Hateful Eight fra 2015.

The Hateful Eight er den seneste film fra instruktøren Quentin Tarantino.

I 90’erne stod han bag Reservoir Dogs og Pulp Fiction, som er blevet kendte for deres kreative og humoristiske brug af dialoger mellem nogle skæve karakterer.

En anden ting som er typisk for Tarantino, er iscenesættelsen af meget voldelige og blodige actionscener. Og tit genbruger han de samme skuespillere i sine film.

Moderne western

Rollelisten i The Hateful Eight er besat af skuespillere som Samuel Jackson og Kurt Russell. Filmen indeholder de varemærker, som kendetegner Tarantinos film. Men den er også inspireret af gamle westernfilm. The Hateful Eight er nemlig en western. Filmen er delt op i kapitler, hvilket også ses i andre af instruktørens film.

Filmen handler kort om, at 4 personer møder hinanden i en vogn trukket af heste, kaldet en diligence. De 2 af dem er dusørjægerer, den ene er en kvindelig fange, mens den sidste er den nye sherif i byen Red Rock, hvor de netop er på vej hen.

Undervejs må de 4 personer stoppe op ved en gammel hytte for at undgå en snestorm. Herinde møder de 4 andre personer, som de kommer til at tilbringe en del tid sammen med.

Herfra drejer filmen sig om disse 8 mennesker i hytten, der alle har deres egen grund til at være, hvor de er. Ingen af dem stoler på hinanden, de mistænker derimod hinanden, eftersom der begynder at ske mærkelige og dramatiske ting indenfor hyttens rammer.

Underholdende koncept

Hvis man kender Tarantinos film og har set en del af dem, så ved man lidt om, hvad der venter her med The Hateful Eight. Jeg har ikke selv set alle hans film, da det ikke er dem alle, der fanger min interesse. Men jeg har dog set Reservoir Dogs og Pulp Fiction samt nogle scener fra de to Kill Bill-film. Derudover fik jeg også set Django Unchained, en anden film hvor Tarantino kastede sig over western-genren.

Konceptet i The Hateful Eight, hvor nogle mistænkelige typer er fanget i hinandens selskab i et lukket rum, er generelt et spændende og underholdende koncept. Tarantino udfører konceptet på sin egen overdrevet blodige facon. Stilen bliver aldrig rigtig noget for mig, men jeg var dog godt underholdt i den til tider lidt langsommelige film med en spilletid på næsten 3 timer.

Se filmen på dvd eller Filmstriben og bedøm selv – Jeg giver den 4 stjerner ud af 6.

Materialer