Filmanbefaling: Million Dollar Baby

Hook, jab, uppercut! Bibliotekets Thomas Hjort Engstrøm er begejstret for Clint Eastwood oscarvindende boksefilm fra 2004.

Million Dollar Baby er et drama fra 2004, instrueret af Clint Eastwood. Filmen vandt blandt andet en Oscar for bedste film.

Udover at være instruktør på filmen, spiller Clint Eastwood selv med i en af rollerne. Derudover er skuespillerne Morgan Freeman og Hillary Swank med i filmen.

Tragisk titelkamp

Filmen er et boksedrama, som bliver fortalt gennem Morgan Freemans stemme. Det handler om forholdet mellem den gamle boksetræner Frankie, spillet af Clint Eastwood og den unge kvindelige bokser Maggie, spillet af Hillary Swank.

Hun vil have ham som træner, og det går han modvilligt med til efter flere gange at have afvist hende.

Efter lang tids hård fysisk træning og efter at have slået den ene modstander ud efter den anden, ender Maggie med at stå i en titelkamp, som hun altid har drømt om. Det skyldes det lange og hårde samarbejde mellem træner og bokser.

Men da Maggie står i ringen mod sin sværeste modstander i titelkampen, rammes hun af en tragedie. Modstanderen, som ikke følger reglerne, giver Maggie et slag, så hun falder og brækker nakken. Det bliver et hårdt slag for både Maggie og hendes træner, både da det sker og i tiden efter.

Ikke kun for boksefans

Million Dollar Baby er en alvorlig og dramatisk film, men den er også rørende. På trods af at jeg ikke er særligt interesseret i boksning, blev jeg revet med af dramaet og scenerne i bokseringen.

Men jeg synes især, filmen er værd at se på grund af de glimrende skuespillere. Både Clint Eastwood som den hårde træner og Morgan Freeman i den lidt mere sympatiske rolle og som filmens fortæller er rigtig gode.

Også Hillary Swank spiller godt og har noget fin og til tider sjov dialog kørende med Clint Eastwood. Men generelt er filmen mere seriøs, end den er sjov, og mod slutningen bliver den lidt for tung.

Hvis man kan lide denne genre af film, er den helt klart værd at se.

Filmen får 4 store stjerner ud af 6

Se filmen på Filmstriben - bibliotekernes streamingtjeneste.

Materialer