Filmanbefaling: The Terminator

Schwarzenegger-alarm! Bibliotekets Thomas Engstrøm anbefaler 80'er-klassikeren, der gav østrigske Arnold sit helt store gennembrud.

The Terminator er en science fiction film fra 1984 med Arnold Schwarzenegger i hovedrollen. Filmen er instrueret af James Cameron.

Filmen handler om en ung kvinde med navnet Sarah Connor, som bliver jagtet af en maskine fra fremtiden, en Terminator, spillet af Arnold Schwarzenegger.

Terminatoren har et menneskeligt udseende, men er en maskine under menneskehuden. Den er programmeret til at slå Sarah Connor ihjel.

Samtidig er et menneske blevet sendt tilbage fra fremtiden for at beskytte Sarah Connor og sørge for, at hun overlever. Han finder hende og hjælper hende med at flygte fra Terminatoren.

 

Rå og iskold

Hele filmen er bygget op som én lang jagtscene, og det virker rigtig godt, fordi Arnold Schwarzenegger er fremragende i rollen som den skræmmende Terminator, der hele tiden dukker op på forskellige tidspunkter, hvorefter han trækker sit våben og skyder.

Hele hans rå og iskolde stil og udseende gør ham til en af de mest velfungerende filmskurke, jeg husker at have set.

Forbliver spændende

Filmen er meget direkte i sit handlingsforløb, da det hele tiden går ud på for de to mennesker at undgå Terminatoren, der bliver ved med at lede efter dem. Men det forbliver spændende hele tiden.

Og man bemærker nærmest ikke, hvor gammel filmen er, når man ser den i dag. Den holder stadig.

Filmen får 5 stjerner ud af 6.

Lån filmen på blu-ray eller se den på Filmstriben - bibliotekernes streamingtjeneste.

Materialer