Filmanbefaling: Underverden

Bibliotekets Thomas Engstrøm anbefaler sidste års store danske thrillerhit. Se filmen på Filmstriben, bibliotekernes streamingtjeneste.

Underverden er en dansk film fra 2017, som handler om det kriminelle miljø i København.

Filmens hovedperson hedder Zaid og spilles af Dar Salim. Zaid er læge og bor i en lejlighed i København sammen med sin kæreste.

En dag får han besøg af sin lillebror, der spørger, om han kan låne penge. Men Zaid afviser ham i døren, da det er sent fredag aften, og han har gæster.

Nattens hævner

Senere bliver lillebroren indlagt på det hospital, hvor Zaid arbejder. Han er helt forslået og kan ikke reddes.

Zaid taler med politiet, som fortæller, at hans bror var en del af et bandemiljø. Da politiet ikke kan finde frem til gerningsmændene, og Zaid ikke mener, at drabet på hans bror bliver prioriteret højt nok, vælger han at tage sagen i egen hånd.

Zaid vover sig ud i et liv om natten, som bliver en modsætning til det liv, som han lever om dagen. Om dagen er han læge og hjælper folk, om natten er han på jagt efter hævn.

Barsk og troværdig

Underverden er en rigtig spændende, men barsk film. Den tager fat i et uhyggeligt og realistisk emne.

Skuespilleren Dar Salim fungerer rigtig godt i hovedrollen som et almindeligt familiemenneske, der mister sin bror og overvældes af sorg og vrede, hvorefter han forvandles til en slags dansk actionhelt, som søger hævn og retfærdighed. Det virker troværdigt men også ret voldsomt. 

Man skal være forberedt på en hård film, når man ser Underverden. Men den kan klart anbefales som et godt bud på en dansk actionfilm.

Filmen får 4 store stjerner ud af 6

Se den på Filmstriben - bibliotekernes streamingtjeneste

Materialer