Foto: Filmstriben
Foto: Filmstriben

Filmanmeldelse: Brødre

HJEMVENDT FRA KRIG: Bibliotekets Thomas Hjort Engstrøm har set den amerikanske genindspilning af Susanne Biers Brødre.

Filmen Brothers er en amerikansk genindspilning af danske Brødre fra 2004. Den amerikanske version er fra 2009 og har Tobey Maguire, Jake Gyllenhaal og Natalie Portman i de tre hovedroller.

Filmen er et drama om to brødre, hvor den ene er ansvarsbevidst og pligtopfyldende.

Han har familie derhjemme men bliver som soldat sendt til Afghanistan. Da hans fly bliver skudt ned under missionen i Afghanistan, tror hele familien, at han er omkommet. Men i virkeligheden overlevede han og er taget til fange af Taleban.

I sin brors rolle

Den anden bror, som aldrig har taget ansvar og har været ude i kriminalitet, træder pludselig til i sin brors rolle derhjemme, og han tager sig godt af familien for at udfylde det tomrum, der nu er.

Han skal være der for både kæresten og børnene, og de får derfor et helt nyt positivt forhold til hinanden.
 
Men tingene går ikke helt som ventet, da nyheden om den overlevende bror i Afghanistan melder sig, og at han rent faktisk er på vej hjem efter opholdet hos Taleban.

Interessant og velspillet

Jeg har ikke set den danske Brødre og kan derfor ikke sammenligne denne amerikanske udgave med originalen. Men jeg synes, Brothers er både interessant og velspillet.

Man ser skiftevis scenerne fra Afghanistan og fra familielivet derhjemme. Det sidste fandt jeg mest interessant, da det er spændende at se, hvordan den ene bror overtager den andens plads i familien, mens de tror, han er død.

Det er her, filmen er mest vedkommende. Og så opstår der naturligvis nogle intense konflikter, da den anden bror vender hjem igen og er meget forandret, efter det han har oplevet.

Jeg anbefaler, at man ser Brothers. Også selvom man er kritisk over for remakes af originale film.

Filmen får 4 stjerner.

Se filmen på Filmstriben - bibliotekernes streamingtjeneste

Materialer