Foto: Filmstriben.dk
Foto: Filmstriben.dk

Filmanmeldelse: Erna i krig

DEN STORE KRIG: Bibliotekets Thomas Hjort Engstrøm har set Trine Dyrholm i Henrik Ruben Genz´ film fra 2020.

Erna i krig er et dansk drama, som foregår under 1. verdenskrig i 1918. Filmen er baseret på Erling Jepsens roman af samme navn.

I hoverollen som Erna ses Trine Dyrholm, mens Ulrich Thomsen og Anders W. Berthelsen også medvirker i filmen.

Vil beskytte søn

Kort fortalt handler filmen om, at Erna forklæder sig som en soldat og drager i krig for at beskytte sin søn, der også skal i krig.

De er sønderjyder, og da Ernas 17-årige søn bliver indkaldt til krigstjeneste for at kæmpe for tyskerne, vil hun gøre alt for at beskytte ham.

Eftersom sønnen ikke får lov at slippe for krigen, da man mener, han er egnet, følger Erna altså efter og involverer sig selv i krigen.

Mangler spænding

Meget af filmen foregår i skyttegraven, hvor krigen raser udenfor, mens der udspiller sig et mindre drama mellem Erna og de mandlige soldater nede i skyttegraven.

Selvom filmen prøver at iscenesætte en masse dramatik, bliver det aldrig rigtig intenst eller nærværende.

Jeg synes generelt, filmen mangler spænding, og det kommer ikke rigtigt fra hverken skuespillerne eller replikkerne.

Kunne have været mere interessant

Filmen satser tydeligvis mere på det menneskelige drama end de store krigsscener. Det er også fint nok, men da jeg ikke rigtig blev grebet at hovedpersonerne, blev det en meget middelmådig oplevelse.

Jeg havde en fornemmelse af, at historien kunne have været mere interessant, end den var blevet. Især med så dygtige skuespillere men her brænder de ikke igennem.

Jeg havde håbet på en større oplevelse med Erna i krig, men den kom ikke. Da de tre hovedroller spilles af generelt gode skuespillere, svinger jeg alligevel karakteren op på 3 stjerner ud af 6. Men heller ikke mere.

Se selv filmen og bedøm på Filmstriben - bibliotekernes streamingtjeneste

Materialer