Hotel Artemis

Filmanmeldelse: Hotel Artemis

Bibliotekets Thomas Hjort Engstrøm har set den dystopiske thriller fra 2018.

Som titlen fortæller, foregår det meste af filmen på Hotel Artemis, som er et hospital for kriminelle.

Hospitalet har igennem mange år været styret af en sygeplejerske, som også er filmens hovedperson, spillet af Jodie Forster.

Inden for hospitalets rammer findes der nogle særlige regler for de kriminelle. Reglerne skal overholdes for at sikre ro og orden, så det hele ikke ender i kaos.

Men efterhånden som filmen skrider frem, og flere kriminelle kommer til Hotel Artemis, bliver reglerne ignoreret, og der sker ubehagelige ting mellem hospitalets gæster.

Bankrøveri og klaustrofobisk stemning

Filmens ide med at have forskellige typer af karakterer inden for de samme vægge, hvor det i denne film er Hotel Artemis, der er omdrejningspunkt, er et interessant koncept og et godt udgangspunkt for en thriller.

Det er set før i andre film. Nogle gange fungerer det, og andre gange gør det ikke.

Jeg må indrømme, at jeg havde forventet lidt mere af denne film. Filmens personer er ikke særlig interessante, og jeg blev aldrig rigtig revet med. Der er en hel del action, men det foregår tit i nogle lidt for mørke scener til rigtigt at engagere.

Filmen starter meget godt med et bankrøveri, hvor røverne bliver sårede under deres flugt og herefter søger hen til Hotel Artemis.

Der bliver lagt op til nogle spændende scener og en klaustrofobisk stemning, da de ankommer til stedet, men herfra går min interesse for tingene lidt i stå.

Se og bedøm selv

På trods af at filmen ikke helt levede op til mine forventninger, vil jeg stadig anbefale, at man selv ser den og bedømmer. Med en spilletid på omkring en halvanden time når den heller ikke at blive langtrukken.

Film får 3 ud af 6 stjerner. 

Se den på Filmstriben - bibliotekernes streamingtjeneste

Materialer