Foto: Filmstriben
Foto: Filmstriben

Filmanmeldelse: Lion

DEN LANGE VEJ HJEM: Bibliotekets Thomas Hjort Engstrøm har set og anmeldt det Oscar-nominerede drama fra 2016.

Lion er et australsk drama, baseret på en virkelig historie. Filmen var Oscar-nomineret for blandt andet bedste film i 2017.

Filmen handler om den indiske dreng Saroo, som bliver væk fra sin familie på en togstation i Indien. Han bliver fundet af nogle fremmede og ender på et børnehjem. Herfra bliver han adopteret af et australsk forældrepar.

Saroo kommer derfor til Australien, hvor han får et flot nyt hjem og et liv med flere muligheder, der står i stærk kontrast til det tidligere liv, han havde i Indien.

Gamle minder dukker frem

Efter 20 år hos sin adoptivfamilie og 25 år efter at have været adskilt fra sin biologiske familie, er Saroo blevet voksen og har gennem sit studie fået en kæreste.

Han har også mødt en masse nye mennesker ved fester og selskaber. Men pludselig kommer en masse minder frem, der får ham til at savne sit gamle hjem og længes efter sin biologiske familie. 

Saroo sætter gang i et projekt, hvor han ved hjælp af sine minder og søgemaskinen Google Earth prøver at finde sin familie i Indien.

Gribende og glimrende

Den første halvdel af filmen er barsk og dyster og ekstremt velspillet af den unge Saroo.

I den sidste halvdel vender stemningen og billederne fra det mørke til det festlige og idylliske. Det er en drejning, der næsten giver oplevelsen af at se to forskellige slags film.

Med det glimrende og rørende skuespil fra den voksne Saroo og konstant musik i baggrunden samt den gribende historie bliver der virkelig spillet på følelserne.

Måske også lige i overkanten. Men jeg synes, de to dele af filmen bindes fint sammen, og jeg var interesseret i hovedpersonen hele vejen.

Jeg anbefaler filmen og giver den 4 store stjerner.

Se filmen på Filmstriben - bibliotekernes streamingtjeneste

Materialer