Filmanmeldelse: Wind River

FORBRYDELSE I STORSLÅET SNELANDSKAB: Bibliotekets Thomas Hjort Engstrøm har set Taylor Sheridans thriller fra 2017.

Wind River er en thriller med skuespilleren Jeremy Renner i hovedrollen.

I filmen er han en vildtjæger, som er ekspert i at opspore farlige dyr ude i ødemarken. En dag finder han en død ung kvinde midt ude i et snedækket landskab.

Samarbejde om mordmysterium

Området er et indianerreservat i USA med navnet Wind River. Hovedpersonen undersøger sagen og ud fra blodsporene i sneen, mener han, at kvinden må være blevet dræbt. Derfor tilkalder han hjælp, så drabssagen kan efterforskes.

Hovedpersonen møder en ung nyuddannet betjent, som han danner et samarbejde med for at løse mordmysteriet.

De er begge meget interesseret i at opklare sagen om den døde kvinde, som tydeligvis var flygtet gennem snelandskabet, indtil hun faldt om i sneen. Men hvem var hun flygtet fra?  

Hele situationen giver vores hovedperson traumatiske minder om sin egen fortid, da han selv mistede sin datter for nogle år siden. Samtidig bliver han opsat på at finde den unge kvindes morder.

Spændende og mystisk

Wind River er en spændende film, som indledningsvis sætter den rigtige stemning.

Med den store snedækkede natur og det dystre øde landskab som baggrund samt den stille lydside, skabes rammerne for historien. Hovedpersonens opdagelse af den døde kvinde i sneen bliver det centrale omdrejningspunkt for filmen.

Det er rart, at filmen åbner med en form for spænding og mystik, så man får lyst til at se videre. Generelt er filmen en anderledes og barsk, men også fin thriller, som er værd at se.

Jeg synes ikke, den sætter ny standart for genren eller giver det store sus, som nogle film kan. Men den fungerer med sit spændende forløb og overbevisende skuespil. 

Filmen får 4 stjerner ud af 6

Lån filmen på dvd eller se den på Filmstriben - bibliotekernes streamingtjeneste.

Materialer