Føler du dig nogen gange lost i de unges digitale sprog?

Af Anonym
09.07.20
I den virtuelle verden af fx computerspil bruges der mange forkortelser og ord, du ikke vil kunne finde i en danske retskrivningsordbog. Her kommer imidlertid en lille guide.til forældre og andre boomers.
Kan du oversætte denne sætning?
"Lol, jeg var også hooked på det nye F2P shooter, men så røg jeg tilbage i WoD, fordi guilden manglede en tank til Mythic 8/10. De havde fået en nub, men jeg ownede ham, indtil han ragequittede og gik Leeroy."
 
Jeg kan ikke, men de her ord hjælper:
 
Ragequit: Et ragequit betyder, at bliver så sur og ophidset, at man forlader de andre spillere eller eventuelt stopper spillet.
Tank: En spiller, der bærer stærk rustning og kan holde til at få flere tæsk. Som tank vil man oftest gå forrest og prøve at få modstandere i spillet til at fokusere på en.
Nub: Kommer fra Newbie og bruges som et nedladende term for en spiller, der ikke lærer af sine fejl og bliver ved med at spille, som om de var nye.
Gratz: Forkortelse for congratulations. Kan også staves Grats, GZ, Contrats.
JK: Just Kidding. I en chat kan det være svært at tyde humor. Derfor tilføjes et JK, så alle er klar over, at noget var en spøg.
 
 
Hvis dit barn i højere grad er på sociale medier i stedet for at game, er de her ord også gode at kunne:

OK boomer: er en hurtig og ironisk måde at sige, at her har vi et menneske, der er ude af trit med tiden og har forældede holdninger. Det vil sikkert komme fra et ungt menneske med rullende øjne. Ved boomer henvises til baby-boomer generationen født i 1946-1964.
Viber: at man har et bestemt humør - man kan både "vibe" godt og skidt.
Basic: Hvis noget er basic, eller man har det basic, betyder at det kedeligt/man keder sig.
AF: Forkortelse for "As Fuck", hvilket forstærker det man siger. Man keder sig AF eller man vinder AF. (Denne bruges også meget af gamere)
Sike: Betyder snydt. Så hvis man snyder nogen, siger man bagefter "SIKE".
Spurgt?: Hvem har spurgt dig?/Hvad rager det mig?
 
Find mere viden og eksempler fra børns digitale liv i vores facebook community Vores digitale børn.