Folk & Fagbøger: De retsløse og de ydmygede

26.02.20
I denne udgave af Bibliotekets debatpodcast om faglitteratur diskuterer vi bogen, De retsløse og de ydmygede af den tysk/jødiske filosof Hannah Arendt.

Folk & Fagbøger er en debatpodcast om faglitteratur drevet af Biblioteket Frederiksberg. Alle der har lyst kan være med og deltagerne vælger i fællesskab selv hvilken bog de gerne vil læse, hvorefter de får et gratis eksemplar af biblioteket.

Kunne du tænke dig at blive deltager så send en mail til Bibliotekar og vært Andreas Lykke Jensen: anje25@frederiksberg.dk 

I denne udgave af Folk og Fagbøger består panelet af Simon Gerner Schmidt og Morten Buschmann. 

Begge har læst bogen, De Retsløse og de Ydmygede af den tysk-jødiske filosof Hannah Arendt. En samling af tre tekster, der alle er skrevet for omkring 70 år siden, men som for nyligt er blevet udgivet i samlet form på Informations forlag. Teksterne kredser om emner såsom flygtninge, menneskerettigheder, statsløshed og totalitarisme. Emner der var meget relevante dengang Hannah Arendt skrev disse tekster i lyset af Holocaust og 2. Verdenskrigs afslutning, men som bestemt ikke er blevet mindre relevante siden.

 

Materialer