Folk & Fagbøger: Den nye Internationale

23.08.19
I denne udgave af Bibliotekets debatpodcast om faglitteratur, ser dagens panel nærmere på bogen, Den nye Internationale, af den danske forsker, Malte Frøslee Ibsen.

I 1864 mødtes socialister, anarkister og andre medlemmer af den europæiske arbejderbevægelse i London for at udveksle tanker og ideer og i fællesskab danne front mod kapitalismen. Dette blev begyndelsen på den første internationale.

Tankerne bag internationalen var, som de blev defineret af Karl Marx i sin åbningstale, at eftersom kapitalen opererede på tværs af landegrænser, så blev arbejderbevægelsen nødt til at gøre det samme.

I dag, 155 år senere, argumenter den danske forsker i politisk teori, Malte Frøslee Ibsen, i sin bog, Den nye Internationale for, at det er på tide for venstrefløjen, at genoplive ånden fra dengang.

Fordi, som Ibsen selv formulerer det:“nationalstaten i en globaliseret kapitalistisk markedsøkonomi ikke længere har styrken eller rækkevidden til at opfylde de legitime forventninger, som borgerne har til den.”.

I denne udgave af Folk & Fagbøger, ser dagens panel, bestående af vært Andreas Lykke Jensen og de to deltagere, Birgitte Franck og Leif Østerholt nærmere på denne bog. 

Folk og Fagbøger er en debatpodcast om faglitteratur produceret af Biblioteket Frederiksberg, hvor alle der har lyst til det kan komme her forbi Biblioteket og være med til at debattere en ny og aktuel fagbog om et samfundsrelevant emne. Deltagerne vælger selv bogen og får et eksemplar af Biblioteket. Kunne du tænke dig at blive deltager så send en mail til Andreas Lykke Jensen på anje25@frederiksberg.dk

Materialer