Folk & Fagbøger: Move fast and break things.

10.12.18
I denne udgave af vores podcast om faglitteratur, debatterer dagens panel bogen, Move fast and break things, skrevet af den amerikanske forfatter Jonathan Taplin. En bog der sætter fokus på de store techgiganter, og hvorledes deres magt og monopoler forandrer vores demokrati og økonomi.

Folk & Fagbøger er en debatpodcast om ny & aktuel faglitteratur, hvor alle der har lyst til det kan blive deltagere. 

Har du en debattør i maven og kan du lide at læse faglitteratur om nye samfundsaktuelle emner, så kunne du måske tænke dig at være med? I så fald så send en mail til programmets vært: Andreas Lykke Jensen på anje25@frederiksberg.dk

I dagens udgave af Folk & Fagbøger diskuterer vi bogen Move fast and break things, skrevet af den amerikanske forfatter, Jonathan Taplin. 

Bogen sætter et kritisk fokus på de store techmonopoler Amazon, Facebook og Google og den helt enorme magt disse firmaer besidder. Både økonomisk, men så sandelig også politisk.

Derudover har bogen også et andet fokus, der er rettet imod musikeres, kunstneres og vidensproducenters mulighed for at tjene en hæderlig løn for deres arbejde i en digital verden, hvor en fil eller en artikel i princippet kan deles et uendeligt antal af gange, uden at der er nogle marginalomkostninger forbundet med det. 

Hvad skal der gøres for at dæmme op for techmonopolernes magt? Bør der være en grænse for hvor stor en virksomhed kan blive? Hvordan skal musikere kunne tjene penge på deres musik, når alt er tilgængeligt gratis på nettet?

Få svarene ved at lytte til podcasten.

Materialer