Foto: Christina Jensen
Foto: Christina Jensen

Gry Jexen vinder Læsernes bogpris 2022

22.04.22
Tre ugers afstemning er slut og læserne har med overbevisende stemmetal valgt Gry Jexen, som vinder af Læsernes Bogpris 2022. Gry Jexen er forfatter til "Kvinde kend din historie", som giver kvinderne den plads i historien, som de fortjener. Sammen med æren følger en check på 50.000 kr.

Vigtig og levende historieformidling

Bogen "Kvinde kend din hstorie" startede som en instagramprofil tilbage i 2018. I bogen giver Gry Jexen giver stemmer og ansigt til 50 historiske kvinder gennem 500 år,  og sætter dem ind i deres historiske kontekst.  Gry Jexen har imponeret og fået mange læsere til sin velresearchede og levende historieformidling, som gør kvindernes del af historien mere tilgængelig for alle. Når vi spejler os i fortiden, kan vi bedre forstå vores nutid. Samtidig klæder viden os på til at skabe det liv og den fremtid, vi ønsker for os selv og vores børn.
 

Hvem er Gry Jexen

Selv siger Gry Jexen: "Mit mål er at skrive kvinderne ind i historien på en mere moderne og positiv måde. I al min formidling arbejder jeg målrettet med at rykke grænserne for hvor og hvordan historie kan formidles.".
Gry Jexen er cand.mag i historie og pædagogik & uddannelsesstudier. Hun har arbejdet med historieformidling i en årrække, er selvstændig podcast-vært, forfatter, foredragsholder, tv-tilrettelægger og skribent, og står bag Instagram-profilen "Kvinde kend din historie" og podcasten af samme navn. Læs mere om Gry Jexen på hendes egen hjemmeside.

Stort tillykke fra Danmarks Biblioteksforening, de danske folkebiblioteker, samarbejdspartnerne fra Litteratursiden og Ordkraft, samt især fra alle læserne.

Materialer