Hvilken bog er den bedste? Læsernes Bogpris 2021

Af Anonym
10.03.21
Så er det tid til at finde årets bedste danske bogudgivelse fra 2020. Vær med til at kåre Læsernes Bogpris 2021.

Deltag i afstemningen om årets bedste danske bog i 2020

Fra den 11. marts går det løs igen. Årets bedste danske bogudgivelse i 2020 skal findes. Biblioteket Frederiksberg, Danmarks Biblioteksforening og de danske folkebiblioteker inviterer alle til at deltage i afstemningen om Læsernes Bogpris 2021.

10 danske nominerede udgivelser

Ti danske udgivelser fra 2020 er nomineret, og frem til den 4. april kan du på www.læsernesbogpris.dk stemme på din helt personlige favorit. De 10 nominerede er:

  • Søren R. Fauth: Moloch – en fortælling om mit raseri
  • Lone Frank: Størst af alt - om kærlighedens natur
  • Henning Jensen: Gennem glasvæggen
  • Ida Jessen: Kaptajnen og Ann Barbara
  • Birgithe Kosovic: Det, du ikke vil vide
  • Iben Mondrup: Tabita
  • Stine Pilgaard: Meter i sekundet
  • Olga Ravn: Mit arbejde
  • Jesper Stein: Rampen
  • Karoline Stjernfelt: I morgen bliver bedre – Dronningen

Se videoen med de nominerede forfattere

Brug lidt tid på at se videoen med de nominerede forfattere, der helt kort fortæller om deres bøger. Den giver et rigtig godt indtryk af dem og deres bøger. God fornøjelse!

Se videoen her

Landets største ekspertgruppe afgør vinderen

”Læsernes Bogpris skal uddeles for 18. gang, og er nu en ren bibliotekspris. Hvem vinderen skal være, afgøres som altid af landets største ekspertgruppe, nemlig læserne," fortæller formand for Danmarks Biblioteksforening, Steen Bording Andersen, som også er kulturudvalgsformand i Aarhus. ”Vi glæder os til at se hvilken af de 10 nominerede bøger der løber med æren og de 50.000 kr., for det forgangne år har mere end nogensinde været et læseår. Corona og nedlukning har betyder at flere end normalt har haft tid og lyst til at begive sig ud i litteraturens forunderlige verden. Det kan vi se på de voldsomt forøgede udlånstal fra bibliotekernes digitale tjenester som f.eks. eReolen, ligesom vi kan mærke folks sult efter litteratur på de mange ønsker til en snarlig genåbning af bibliotekerne, som vi hele tiden modtager.”

Afstemningen foregår d.11. marts - 4. april

Afstemningen begynder den 11. marts, og man kan på www.læsernesbogpris.dk skrive sig op, så man både får besked om hvem de nominerede er på e-mail, når afstemningen åbner og besked om vinderen, når denne er fundet.

Vinderen afsløres d. 8. april

Vinderen afsløres på Det Bibliotekspolitiske Topmøde 2021, som afvikles online den 8. april. Med prisen uddeles 50.000 kr. Læsernes Bogpris uddeles af Danmarks Biblioteksforening sammen med de danske folkebiblioteker. Særlige samarbejdspartnere er Litteratursiden.dk, eReolen og Ordkraft.
 

Materialer