Copyright/fotograf: Ulrica Zwenger

Krimiforfatter Camilla Grebe vinder Glasnøglen 2020

25.08.20
Den velskrivende og dygtige krimiforfatter Camilla Grebe vinder den prestigefulde krimipris Glasnøglen 2020 for krimien "Skyggejægeren". Prisen uddeles af Det Skandinaviske Kriminalselskab (“Skandinaviska Kriminalsällskapet” SKS).

Mester i den psykologiske krimi

Jeg har læst alle bøger af Camilla Grebe og det har hver gang været en stor læseoplevelse. Camilla Grebe mestrer den psykologiske krimi til fingerspidserne. Alle krimier af Camilla Grebe har et spændende plot, er medrivende, overraskende og handler om menneskets psykologiske mekanismer og relationer mellem mennesker. I 2018 vandt Grebe også Glasnøglen for krimien "Husdyret".

Det skandinaviske krimiselskab skriver blandt andet i sin begrundelse:

"Skyggejægeren” begynder med et mord i 1944 og herefter følger en fængslende og spændende efterforskning, der fortsætter frem til vor tid. Samtidigt får vi under dette lange tidsspænd et indblik i de kvindelige svenske betjentes arbejdsvilkår. Grebe bruger behændigt den klassiske politiromans ingredienser på sin helt egen måde og som ender helt uventet"

De øvrige nominerede i år var: Gretelise Holm: “Dødfunden” (Danmark), Eva Frantz: ”Den åttonde tärnan” (Finland), Lilja Sigurðardóttir: ”Svik” (Svek) (Island), Jo Nesbø: ”Kniv” (Norge).

Anbefaling til en god læseoplevelse

Camilla Grebe får min varmeste anbefaling, hvis du ønsker at læse en nordisk krimi af høj kvalitet. Du kan finde rækkefølgen på de krimier hun har skrveet med sin søster og som selvstændig forfatter her på hjemmesiden, Har du læst nogle af Camilla Grebes krimier , så del gerne dine læseoplevelser på bibliotekets facebookside.

Materialer