Lad hverdagen få vinger

Lige nu føles det godt at drømme sig væk til andre steder - til en verden, hvor alt kan lade sig gøre. Hvor hunde, harer og bamser kan tale, hvor skøre, skæve og fjollede ting opstår! Lad bare din fantasi løbe af med dig og tag med på rejsen! Vi har fundet et par gode bøger, hvor fantasien også får frit spil. Lad eventyret begynde.

Elise og den brugte hund (6-10 år), Bjarne Reuter

Elise vil gerne have en hund, men da hendes far ikke har særlig mange penge, vil hun godt nøjes med en brugt. Det får hun – en godt brugt og noget usædvanlig hund. Den kan nemlig tale – og gør det til Elise. Sammen har de ”verden i deres hule hånd og månen i en snor”. Fantasien bringes her i spil i en historie om vesterbropigen Elise, der oplever masser af savn og ensomhed i sin hverdag. Hunden bringer det bedste frem i Elise og sammen med den oplever hun, at hun kan klare hele verden alligevel.

Kong Knap og bamsens forsvundne øje (5-10 år), Louis Jensen

En dag finder Kong Knap en bamses glasøje. Sammen med Dronning Rosen-flid bliver de enige om, at han skal cykle ud og finde den bamse, der mangler sit øje. På vejen møder han en hare. Den vil kun fortælle ham, om den har set en enøjet bamse, hvis han lader den låne sig kongekronen. Eventyret giver fantasien fuld fart og lukker en verden op, så man rent glemmer aflyste legeaftaler. Sære, skøre og absurde hændelser finder sted i eventyret som på mange måder minder om ”Alice i eventyrland”.

Har du lyst til selv at lege med eventyrlige og fantasifulde fortællinger så læs mere her

Materialer