Leitmotiv - bibliotekets podcast om din yndlingsmusik
Leitmotiv - bibliotekets podcast om din yndlingsmusik

Leitmotiv #1: Bibliotekets nye podcast er i luften

27.09.16
Podcasting er på alles læber i disse år, og her på biblioteket vil vi også være med.

Vi podcaster om musik

Vi har brygget på en podcast om musik, og nu kan du høre resultatet.  

I podcasten Leitmotiv undersøger vi fænomenet ’yndlingsmusik’: Hvad kendetegner den musik, der betyder allermest for os, og hvorfor bliver vi ved med at vende tilbage til den?  

Podcasten byder på samtaler med mennesker med passion for musik i alle dens afskygninger. Musikere, musikinteresserede og ikke mindst Biblioteket Frederiksbergs egne brugere. Vi spørger, hvad musik betyder for dem, hvordan den påvirker deres liv, tanker og følelser. 

Lyt med

I den første udgave af Leitmotiv - der kommer 3 i alt i 2016 - kan du møde musikeren Katinka og en af bibliotekets brugere, Maria, der fortæller om musik, der betyder meget for dem.

For Katinkas vedkommende er det den canadiske rockgruppe Arcade Fires album The Suburbs. For Marias er det Mozarts opera Tryllefløjten

Lyt til podcasten i playeren herunder eller i iTunes. Du kan også downloade den her

Hold desuden øje med kommende udgaver på podcastens egen hjemmeside, på bibliotekets facebookside - og her på hjemmesiden. 

Leitmotiv - hvad er nu det for noget?

Begrebet ’leitmotiv’ (ledemotiv) forbindes især med Richard Wagners operaer, hvori karakterer ofte ledsages af en bestemt melodilinje, klang eller et tema. 

Idéen om musik, der knytter sig til bestemte personer, tager vi op i Leitmotiv.

I podcasten taler vi med mennesker om de musikalske ’ledemotiver’, der har fulgt dem gennem livet – enten ét nummer, ét album eller ét værk. 

God fornøjelse!

Materialer