Leitmotiv - bibliotekets podcast om din yndlingsmusik
Leitmotiv - bibliotekets podcast om din yndlingsmusik

Leitmotiv #2: Jazz-poesi

02.12.16
Musikeren Martin Kirkegaard skriver digte om at lytte til jazzmusik. Mød ham i den anden udgave af bibliotekets musikpodcast Leitmotiv, der netop er udkommet.

Kan man dele personlige musikoplevelser?

At lytte til musik er for mange noget flygtigt, intuitivt og dybt personligt - og smag og behag er som bekendt forskellig. Kan vi overhovedet relatere til hinandens oplevelser af musik? Og giver det i så fald mening at sætte ord på vores oplevelser?  

Til det vil musikeren Martin Kirkegaard svare: JA!

Han har netop udgivet digtsamlingen Artvectum, hvori han beskriver sine oplevelser med at lytte til en perlerække af jazzværker - fra Duke Ellington og Miles Davis til Niels Lyhne Løkkegård og Jacob Buchanan.

Mød ham i denne anden udgave af bibliotekets musikpodcast Leitmotiv, der stiller skarpt på forholdet mellem musik og poesi.

"At skrive sit navn i jazz"

I podcasten fortæller Martin Kirkegaard også om et album, der i særlig grad har inspireret ham i arbejdet med digtsamlingen: den danske jazzguitarist Jakobs Bros Balladeering fra 2009.

Albummet er indspillet i New York ledsaget af stjernenavne som guitaristen Bill Frisell (Bros mentor), trommeslageren Paul Motian og saxofonisten Lee Konitz, og sammen med efterfølgerne Time (2011) og December Song (2013) udgør det en kritikerhyldet trilogi.

Nok så vigtigt er det ifølge Martin Kirkegaard et eksempel på den nordiske jazztone - og på, hvordan man kan "skrive sit navn i jazz".

Nysgerrig? Så lyt med!

Podcasten kan høres i playeren herunder og i iTunes. Den kan også downloades kvit og frit her.

Hold også øje med kommende episoder af Leitmotiv her på siden, på Facebook og på podcastens egen hjemmeside.

Og! Hvis du er nysgerrig på Artvectum-digtsamlingen, så kan du naturligvis også låne den her på biblitoeket.

God fornøjelse!

Materialer