Leitmotiv - bibliotekets podcast om din yndlingsmusik
Leitmotiv - bibliotekets podcast om din yndlingsmusik

Leitmotiv #4: Ikoniske Hendrix

10.03.17
Jimi Hendrix' Axis: Bold as Love fylder 50 i år. Lyt med når vi hylder albummet med foredragsholder og Hendrix-ekspert Thomas Ulrik Larsen.

Leitmotiv er tilbage med den første udgave i 2017. Og det med musik fra da mor og far var unge! 

I februar havde biblioteket besøg af foredragsholder Thomas Ulrik Larsen, der fortalte om ét af 1960ernes musikalske ikoner: Jimi Hendrix.

Axis - det oversete album?

Inden foredraget fangede vi Thomas til en snak om det Hendrix-album, han personligt sætter højest - Axis: Bold as Love fra 1967. 

Af Hendrix' tre studiealbums er det måske det mindst kanoniserede, selvom det indeholder én af guitaristens mest kendte sange, "Little Wing". 

I samtalen argumenterer Thomas Ulrik Larsen dog for, at Axis er et centralt album, da Hendrix og hans band her for alvor begynder at udforske pladestudiets muligheder. 

Han fortæller også om selve indspilningen - bl.a. hvordan katastrofen indtraf, da Hendrix glemte masterbåndet til side 1 på bagsædet af en London-taxi!

Lyt med

Podcasten kan høres i afspilleren herunder, i iTunes og i din foretrukne podcast-app. Du kan også downloade den her

Hvis du er nysgerrig på Thomas Ulrik Larsen, så holder han jævnligt foredrag om rockens største mesterværker rundt om i landet. Læs mere og se hans aktuelle foredrag på Facebook.  

Glæd dig desuden til næste udgave, hvor det skal handle om endnu en musikalsk virtuos (dog fra en helt anden tid): den polske komponist og pianist Frédéric Chopin. 

God fornøjelse!

Materialer