Mathæus Bech står bag coronakoncerter.dk

Live-koncerter i Coronaland

Live-streamede koncerter (Coronakoncerter) er hurtigt blevet et begreb i den danske musikverden. Publikum får en anderledes oplevelse, hvor man hjemmefra ser artisten tydeligt, hører lyden klart og hvor der ikke er kø til toilettet. Publikum kan hilse på hinanden, udveksle chatkommentarer, skåle med hinanden osv.

Imens nogle artister afholder koncerter fra rigtige scener, hvor man kan købe adgang til at følge livestreaming hjemmefra, er det også muligt at følge et støt stigende antal kunstnere gratis hjemmefra på Facebook.

Det er den danske bassist Mathæus Bech, der har taget initiativet til Coronakoncerter, og alle koncerter livestreames gratis fra hans lejlighed i København. Desuden formidler han muligheden for at yde kunstnerisk nødhjælp og donere penge til coronaramte musikere via MobilePay.

”Coronakoncerter.dk er en kunstnerisk nødhjælp, der tilbyder gratis livestreamproduktioner til musikere ramt af corona-aflysninger – og gratis live-streamede koncerter for publikum. Formålet er at bekæmpe mismod, afmagt og rastløshed med musik, nærkontakt og kærlighed.” - Citat fra Coronakoncerters facebookside.

Mathæus Bech har valgt at holde pause med Coronakoncerter ovenpå et intensivt koncertprogram, som foreløbig kulminerede med den netop afholdte Coronafestival 16-19. april 2020. Her finder du et link til allerede afholdte Coronakoncerter på Youtube.

Musikernes ideer og coronasange

Nogle musikere har udgivet helt nye sange under coronakrisen, men andre genbruger de gamle numre og giver dem et alvorligt eller humoristisk corona-twist. Læs mere om musikerne og coronasangene på Bibzoom