Damaskus af Iben Albinus

Månedens bog: Damaskus af Iben Albinus

01.11.21
Jeg blev hurtigt opslugt af denne dramatiske bog om venskab, forræderi, kærlighed og krigsforbrydelser. Samtidig giver bogen også et meget interessant indblik i Syrien i tiden lige op til borgerkrigens udbrud.

Et ikke ufarligt arbejde

Sigrid siger ja til et arbejde i Damaskus for en skandinavisk telegigant. Sigrid skal arbejde med firmaets sociale profil i håb om at hjælpe demokratiet på vej i Syrien. Hun efterlader mand og barn i Danmark. Året er 2011, og det arabiske forår spirer med demonstrationer også i Syrien. Sigrid får også et uofficielt arbejde som meddeler for den danske efterretningstjeneste. Men hurtigt støder hun ind i regimets brutale metoder, og hendes arbejde bliver farligt.

I Syrien genforenes Sigrid med ungdomsveninden, den syriske kvinde Reem, efter at en dramatisk begivenhed skilte dem ad i studieårene i København. Men Reem viser sig at stå på den modsatte side i konflikten. Hun leder et sikkerhedsfirma og har tætte bånd til regeringen.

Skræmmende billede af Syrien

Mens Sigrid prøver at gøre det rigtige, fører hun både sig selv og dem, hun elsker, ind i en livsfarlig konspiration og må spørge sig selv: Hvem er ven, og hvem er fjende? Det viser sig at være svært at vide, og Sigrid kommer ud i livstruende situationer og vanskelige dilemmaer.  En spændende og velskrevet bog med troværdige karakterer, som også giver et skræmmende indblik i det syriske samfund lige op til borgerkrigen.