Månedens bog: Den forkerte mor af Michel Bussi

01.09.21
Denne bog optog mig, mystificerede mig og gjorde mig nysgerrig. På intet tidspunkt kunne jeg regne ud, hvordan det hele kunne hænge sammen. Michel Bussi, en af Frankrigs bedst sælgende forfattere, har endnu engang skrevet en usædvanlig og en meget spændende krimi.

En lille dreng med en usædvanlig historie

Den treårige Malone er en opvakt og kvik lille dreng. Han fortæller til skolepsykologen, at hans mor ikke er hans rigtige mor. Det på trods af, at hans forældre kan fremvise babybilleder, og alle de korrekte papirer er i orden. Skolepsykolgen vælge at tro på den lille dreng, som altid har sit sovedyr Guti med sig. Et sovedyr der fortæller Malone historier om troldeskoven, piratskibe og et slot med fire tårne. Ifølge Malone handler disse historier om hans tidligere liv. Skolepsykologen ved, at som tiden går, vil Malones minder blive udvisket og glemt. Det haster derfor med at få politiet til at tro på Malone. Han tager kontakt til politikommisær Marianne Augresse. Hun er imidlertidig travlt optaget af et voldsomt smykkekup begået af fire barndomsvenner. En sag der viser sig at være tæt forbundet til Malone.
 

Intelligent og overraskende

Det var en rigtig god læseoplevelse, da det er en intelligent og overraskende krimi. Bussi blander  på fremragende måde spændingselementer med de klassiske krimitræk. Drypvis uddeles spor og brikker til puslespillet. Bogen bliver fortalt fra forskellige synsvinkler. Særligt de kapitler, hvor det er Malones stemme, er meget gribende og rørende. Bussi skaber et gennemtænkt plot, der udvikler sig frem mod klimaks i den intense afslutning, hvor alle brikkerne falder på plads.
Læs også de øvrige krimier af Bussi, som er selvstændige og afsluttede historier og lige så usædvanlige og overraskende som "Den forkerte mor".

Materialer