Månedens bog: Den hemmelige arv af Natasha Lester

01.07.21
Kærlighed og krig, flyvning og spionage, venskaber, komplicerede familieforhold og sidst men ikke mindst 65 flotte kjoler fra Dior.

Australske Katarina er i England, og hendes mormor beder hende i den forbindelse om at kigge til sit hus i Cornwall. I huset finder Kat en masse Diorkjoler. Det sætter en kædereaktion i gang, som afslører en gammel hemmelighed og forklarer, hvordan 4 kvinders forbundne skæbner trækker tråde fra anden verdenskrig og helt til i dag. Det hele starter på en strand i Cornwall før 2. verdenskrig, og som så mange andre begivenheder er det mødet mellem dreng og pige, der er den udløsende faktor.

Kvinderne er i centrum

Endnu engang tager Natasha Lester en for mig ubeskrevet del af anden verdenskrig og giver den liv. Det er også denne gang kvinderne, der er i centrum. De kvindelige hjælpeflyvere fløj flyene rundt i England, sådan at mændene kunne koncentrere sig om at slås med tyskerne. Flyvning var traditionelt mandens område, så også i denne bog tager forfatteren et opgør med de gængse kønsrollemønstre.

Glæder mig til den næste bog

Ligesom da jeg læste ”Den franske fotograf” måtte jeg også her ind for at læse mere om de ukendte kvinders anderledes krigsarbejde. Nu glæder jeg mig til at se, hvilket historisk emne Natasha Lester tager op i sin næste bog. En ting er sikkert, man bliver klogere og er samtidig godt underholdt undervejs. En kombination der absolut kan anbefales.

Materialer