Månedens bog: Døden på stranden af Ann Cleeves

02.01.20
Jeg er meget glad for den britiske krimi forfatter Ann Cleeves, der har skrevet Shetlandskrimierne med Jimmy Perez. Så det var med store forventninger, at jeg begyndte at læse ”Døden på stranden”, som er første bind i en ny serie. Mine forventninger blev i den grad indfriet.


Hemmligheder og et strengt trossamfund

En ukendt mand findes knivdræbt på stranden, og da han ikke umiddelbart er kendt i lokalmiljøet, kommer politiet under ledelse af Matthew Venn på et større efterforskningsarbejde. Det viser sig at manden bar på en stor skyld. Efterforskningen fører i to retninger: til områdets aktivitetscenter for handicappede, hvor den dræbte i en kort periode arbejdede som frivillig. Sagen kompliceres af at Matthews mand er leder af aktivitetscenteret.
Men der er også spor til en præst i det strenge trossamfund, som Matthew selv voksede op i og blev udstødt af som ung. Dette trossamfund og det fasttømrede lokalsamfund dækker over nogle grusomme hemmeligheder.


Naturstemning og atmosfære

Ann Cleeves formår at skabe nogle interessante kantede personer, som du som læser bliver nysgerrig på og gerne vil vide mere om. Desuden inddrager hun på en god måde den storslåede natur omkring Devon i historien, hvilket giver både stemning og atmosfære, så du får helt lyst til at tage en tur dertil. Det er en gedigen britisk kvalitetskrimi, der på fineste vis giver sig tid til at udfolde historien og relationerne mellem de involverede parter.

Hvis du har været glad for at læse Elly Griffiths og Robert Galbraith, vil du også nyde at læse Ann Cleeves.

Materialer